Kada se može očekivati otvaranje prvih objekata LIDL-a u BiH?

Informacija njemačkih medija da je maloprodajni gigant “Lidl” zainteresovan za ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, izazvala je mnogo pažnje u našoj zemlji.

Podsjetimo, njemački portal Lebensmittel Zeitung, koji prati informacije u trgovini i smatra se pouzdanim izvorom, najavio je da bi “Lidl” prve objekte u našoj zemlji mogao otvoriti već 2022. a na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u zemlji.

Prema novim informacijama, “Lidl” planira “na početku” otvoriti centre u gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika, objavio je svojevremeno poslovni portal BiznisInfo.

Da Internacionalna kompanija Lidl otvara poslovni objekat u Sarajevu, potvrdio je medijima načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

– Traže se lokacije, oni su spremni da ulože oko 700 miliona eura u BiH i u Sarajevo, ne samo o našoj općini već i u drugim općinama. Nadam se da će se to moć privesti kraju, ukoliko budemo imali podršku viših nivoa vlasti. Tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno historijskih spomenika – kazao je Hadžibajrić.

S obzirom na to da LIDL namjerava otvoriti čitavu mrežu prodajnih objekata, sigurno je da se na spisku gradova nalazi i Tuzla. Bilo kako, ova vijest je obradovala brojne građane, jer će tržišna konkurencija biti veća, a time i raznovrsnost i kvalitet ponuđenih artikala. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *