Rukometaši Slobode bolji od Krivaje u Zavidovićima, 10 golova Halilkovića

Rukometaši Slobode večeras su u Zavidovićima u utakmici 19. kola Premijer lige BiH savladali ekipu Krivaje rezultatom 29:32 (13:15) i tako upisali jedanaestu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu BiH.

U ekipi Krivaje Sedžad Abdurahmanović postigao je 12 golova, dok su Amel Džakmić, Edin Sinanović i Amar Amitović postigli po 3 gola.

U redovima Slobode Damir Halilković postigao je 10 golova, Emir Suhonjić 6, a Adnan Tufekčić dodao je 5 golova.

U strijelce su se još upisali Edin Klis sa 4, Alen Ovčina i Spasoje Perkić sa po 3 gola, te Anes Bečić koji je postigal jedan gol.

Utakmica je bila dinamična i žustra, pa su se igrači oba tima 26 minuta “hladili” na klupi za kažnjene igrače, od kojih domaći 14.

Tekst se nastavlja poslije oglasa
STANOVI PO VAŠIM ŽELJAMA

Krivaja je postigla 5 od šest “sedmeraca”, a Sloboda dva od tri šuta sa 7 metara.

Poslije pet izjednačenja na početku usreta, Sloboda se “odlijepila” u 15. minuti (7:8 – Ovčina), da bi potom otišla na 9:12.  Od šest posljednjih golova u tom dijelu, četiri je postigao Adnan Tufekčić. Prethodno je Tudekčić već upisao pet pogodaka.

Sedžad Tufekčić je u prvom poluvremenu postigao čak devet golova.

U nastavku, prednost gostiju povećala se na sedam golova (20:27 – Klis u 49.), te više nije bilo izgleda da se ugrozi pobjeda gostiju u kojoj je Damir Halilković bio “ubitačno” raspoložen (ukupno 10 golova), a na drugoj strani Abdurahmanović (12), bivši igrač Slobode.

Ekipa trenera Davora Kadića trenutno se nalazi na 5. mjestu prvenstvene tabele sa 24 boda.

U narednom kolu, koje je na rasporedu u subotu, Sloboda je domaćin ekipi Iskre, dok Krivaja gostuje ekipi Konjuha. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *