Filozofski fakultet Tuzla: Sutra obilježavanje Dana maternjeg jezika

Odsjek za bosanski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Univerziteta u Tuzli svake godine organizira obilježavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika (21. februara) s ciljem unapređivanja, učenja, njegovanja i razvoja maternjeg jezika, te njegovanja jezičke i kulturne različitosti i višejezičnosti.

Profesori i studenti Odsjeka za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i ove godine u saradnji sa Studentskim vijećem Filozofskog fakulteta, Udruženjem građana slovenačkog porijekla Tuzla, učenicima i profesorima osnovnih škola sa područja TK – OŠ „Miladije“, OŠ „Novi grad“ Tuzla, Druga osnovna škola Srebrenik i OŠ „Sjenjak“, organiziraju manifestaciju pod nazivom Dan maternjeg jezika – Slavimo višejezičnost u BiH.

Manifestacija „Dan maternjeg jezika – Slavimo višejezičnost u BiH“ bit će održana na Filozofskome fakultetu Univerziteta u Tuzli 19. 2. 2021, sa početkom u 12 sati.

Osim otvorenja manifestacije, bit će priređena likovna izložba Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla i videoprezentacije učenika i studenata.

Prisutnima će se, kako stoji u obabvijesti, obratiti prof. dr. Nihada Delibegović Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli, prof. dr. Amira Turbić-Hadžagić, profesorica na Odsjeku za bosanski jezik i književnost, Dragica Tešić, predsjednica Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla i Maida Šljivić, predsjednica Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta. (Ff)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *