Večeras derbi kola: OKK Sloboda dočekuje Široki i želi novu pobjedu

U okviru 18. kola prvenstva BiH za košarkaše, večeras se u dvorani Mejdan igra derbi kola između OKK Slobode i ekipe Široki iz Širokog Brijega.

Nakon dvije vezane pobjede Široki je na 3. mjestu, a OKK Sloboda, nakon četiri pobjede u zadnjih pet utakmica, na 4. mjestu,. oba tima sa po 23 boda, s tim što Tuzlaci imaju meč više.

Međutim, trenutna situacija nije povoljna za domači sastav s obzirom na izjavu Damira Mulaomerovića kako su zbog povreda upiutni Đorđe Lelić, Milan Munižaba, Darrion Strong i Haris Dedajić.

– Bit će ovo težak susret za nas, Široki je u dobroj formi i fizički jako spremna ekipa, doveli su novog igrača, ali mi moramo brinuti o sebi. Ne znamo sa koliko ćemo tačno igrača istrčati na parket jer su čak četvorica upitni za ovu utakmicu. Međutim, ne tražimo nikakva opravdanja, ja sam siguran da će momci koji budu igrali dati sve od sebe i da ćemo pružiti dobru partiju protiv Širokog”, izjavio je Mulaomerović.

Susret OKK Sloboda – Široki na rasporedu je večeras od 19 sati, a susret se može pratiti u live prijenosu na youtube platformi KS BiH. (sl, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *