Još jedan uspjeh bh. tenisa: Fenomenalni Edin Mulalić pobijedio 136. igrača sa ITF liste

Za samo dva mjeseca na Teniskoj akademiji Tipsarević u Beogradu, u kojoj treniraju najveći talenti iz svih dijelova svijeta, 15-godišnji Tuzlak Edin Mulalić, postigao je fantastičan napredak.

Već je osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Beograda u juniorskoj konkurenciji pobijedivši u finalu tri godine starijeg Andriju Stoškovića.

U toku je Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore. U prvom meču velika nada evropskog tenisa je pobijedio petog nositelja Južnoafrikanca George Gregorioua, a u nedjelju je pobijedio prvog nositelja Prvenstva, tri godine starijeg Luku Petrovića iz Velike Britanije, inače, 136. igrača na ITF listi za juniore.

U tom dramatičnom meču, Mulalić je prvi set izgubio sa 6:0, ali je pokazao da ima jak karakter i nakon toga prikazao je snažan karakter i vrhunsku igru. Drugi set dobio je Mulalić sa 6:4 a, u trećem je nastala prava drama!

Dva seta su završena za sat vremena. Međutim, treći je trajao skoro dva sata! Nakon isrpljujuće borbe u traj beku Mulalić treći set dobio sa 10:8.

Danas u polufinalu Otvorenog prvenstva Beograda za seniore, 15-godišnji Mulalić igra protiv Dimitrija Zubca, iz Novog Sada.

-I zubac je tri godine stariji od Edina koji je imao iscrpljujući meč protiv Petrovića. On je ne samo veliki talenat već i momak izuzetne fizičke konstitucije i snage. Biće to dobar meč – rekao nam je Darko Gagić, direktor Teniske akademije Tipsarević. (E.A.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *