Edin Klis: Priželjkujem rezultat iz Doboja!

Derbi 14. kola Premijer lige za rukometaše igra se u subotu u tuzlanskom Mejdanu, a sastaju se Sloboda i Izviđač CO iz Ljubuškog, ekipe koje su u septembru u finalu odlučivale o osvajaču trofeja Kupa BiH.

Podsjetimo, finale je odigrano u Doboju, a “solari” su slavili rezultatom 29:28.

Prvi strijelac Tuzlaka, Edin Klis, smatra da će susret i ovoga puta biti vrlo zanimljiv i neizvjestan.

– Vjerujem da će biti zanimljiva utakmica. Okršaj dvije ekipe koje su se sastale prije par mjeseci u Doboju u Kupu BiH. Sigurno da ovaj derbi nosi bodove koji znače mnogo za naš poredak na tabeli, jer smo tik uz njih – kaže Klis za TuzlaLIVE.

Sloboda bi pobjedom bodovno stigla “skaute” na tabeli, koji sada na 3. mjestu imaju 20 bodova, dva više od ekipe trenera Davora Kadića.

Klis priželjkuje reprizu utakmice iz Doboja.

– Maksimalno smo fokusirani za meč u subotu i sve se svodi na uigravanje i taktiku. Očekujem “tijesnu” utakmicu u kojoj će par lopti odlučiti pitanje pobjednika. Nadam se našoj dobroj igri u oba pravca i priželjkujem rezultat iz Doboja – zaključio je prvi “topnik” tuzlanskog premijerligaša.

Utakmica Sloboda – Izviđač CO igra se u subotu u maloj dvorani Mejdana od 17 sati, uz live prenos na platformi You Tube – kanal RK Sloboda i na Facebook stranici kluba. (mp, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *