Tuzla: Danas počinju tehnološke probe sistema centralnog grijanja

Iz preduzeća Centralno grijanje Tuzla obavijestili su korisnike da su u završnim pripremama za sezonu grijanja 2020/2021. Tehnološka proba će početi danas i toplina će se osjetiti u prvim objektima u poslijepodnevnim satima, navode iz Centralnog grijanja.

Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja. Bit će pokrenuta cirkulacija mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mreže te toplinske podstanice.

U narednih nekoliko dana vršiti će se provjera režima u toplom stanju i svi objekti u kojima su ispravne instalacije centralnog grijanja će biti testirani u toplom stanju. U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi bit će definitivno ispitane i u toplom stanju. Korisnici, vlasnici vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica kada uoče cirkulaciju u primarnom dijelu podstanice mogu pozvati svoje servisere da adekvatno izvrše puštanje podstanice. Također obavještavamo korisnike da predstavnici Centralnog grijanja Tuzla prate službene podatke o vanjskim temperaturama za Grad Tuzla u 21:00 i kada se ispune uslovi za početak sezone grijanja definisani članom 24. „Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije“ za Grad Tuzla bit će proglašen i zvanični početak sezone grijanja, saopćeno je iz Centralnog grijanja.

 

Podijeli

One comment

  1. Gradonačelnik Imamović je izrazio zadovoljstvo ovom informacijom: “Danas je toplo, ali nam predstoje hladniji dani i noći, pa je dobro i za zdravlje građana što je Centralno grijanje, u saradnji sa Termolektranom Tuzla, danas, 5.10. otpočelo sa toplim probama. Ponosan sam na činjenicu da Tuzla ima ubjedljivo najveći procenat stanovništva na daljinskom grijanju. Preduzeće Centralno grijanje Tuzla je najstabilnije javno preduzeće koje se bavi grijanjem u Bosni i Hercegovini”, te čestitao direktoru Centralnog grijanja, Nevresu Arnautoviću i saradnicima na dobrom vođenju ovog javnog preduzeća.

    Predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić je istakla da je Gradsko vijeće osnivač Centralnog grijanja i da joj je i zbog toga zadovoljstvo da su se ispunili uslovi da građani Tuzle u narednim danima imaju tople domove i da je ovo preduzeće ispunilo zadatke koje pred njih postavlja osnivač. “Gradsko vijeće prati rad i razmatra izvještaje o radu Centralnog grijanja i sigurna sam da će i u narednom periodu njihov rad biti ocijenjen kao pozitivan, te da ćemo zajedno nastaviti raditi na širenju mreže daljinskog grijanja i na primjeni drugih mjera smanjenju aerozagađenja”, izjavila je Nataša Perić.

    Cestitka prvom lopovu Tuzle Nevresu Arnautoviću koji danas slavi 68 godina i 8 mjeseci zivota i 45 godina staža. Samo GRAD TUZLA je izvukao iz Centralnog grijanja u zadnjih 16 godina skoro 20 miliona KM .Merkator ga ne smije smjeniti jer ako on počne “govoriti” teško njemu. Još malo i eto SIPE da apsi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *