U Galeriji Mandžić otvorena izložba umjetničke fotografije Maje Šivec (Foto)

Izložba umjetničke akt fotografije Slovenke Maje Šivec, otvorena je danas u Galeriji Mandžić u Tuzli. Maja Šivec živi i radi u Mariboru. Godine 2001. diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Mariboru,  ali se nakon studija posvetila kreativnoj fotografiji.

Zvanje profesora likovne pedagogije, nakon završetka Pedagoškog fakulteta – odsjeka likovne umjetnosti, stekla je 2013. godine.

Učestvovala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Osvojila je brojne nagrade u ovoj profesiji, posebno za kreativnost u fotografiji. Od 2011. radi kao slobodni kulturni radnik.

Prisutne je pozdravio i pozelio im dobrodošlicu vlasnik galerije Enver Manžić.

-Drago mi je da smo se nakon stanke izazavne pandemijom koronavirusa ponovo okupili u Galeriji – kazao je Mandžić i rekao da u narednom periodu slijedi niz događaja.

Izložbu je otvorio Faruk Ibrahimović, poznati bh. fotograf, koji je kazao da se radi o umjetničkoj akt fotografiji koja je ujedno i najteži tematski oblik u fotografskom svijetu.

Obrazložio je da se izložba sastoji iz tri dijela, prvi dio čine pojedinačni aktovi, drugi trudnice, a treći parovi. (tl, foto: dz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *