Derbi na Tušnju: Tuzla City ponovo nadigrao Slobodu, kobni Vojo Ubiparip (Foto)

Nogometaši Tuzla Cityja ponovo su nadigrali tuzlansku Slobodu, ovoga puta u derbiju 9. kola Premijer lige BiH.

Na stadionu Tušanj bilo je 2:1 (1:0), a poslije velike borbe igrač odluke bio je Vojo Ubiparip, igrač koji je pogađao mrežu “crveno-crnih” u tri posljednja međusobna susreta, zabivši četiri od pet ukupno postignutih golova.

Poveo je Tuzla City u 14. minuti golom Nermina Crnkića, u jeku bolje igre ekipe Zlatana Nalića. Poslije kornera Barišić je glavom prebacio na drugu stranu gdje se usamljen našao napadač domaćeg tima i bez problema je zatresao mrežu.

Sloboda je potom krenula agresivnije, ali do kraja poluvremena mreže se više nisu tresle iako je bilo prilika.

Bolju igru ekipa Gradimira Crnogorca kapitalizirala je izjednačenjem u 59. minuti. Strijelac je nakon asistencije Dženisa Beganovića bio spretni Saša Maksimović.

Samo sedam minuta kasnije ponovo je u vodstvu Tuzla City.

Minutu nakon što je ušao u igru, Vojo Ubiparip je akciju svog tima krunisao pogotkom glavom, uz samu lijevu stativu golmana Adnana Golubovića, koji je ovom prilikom mogao i bolje intervenirati.

No, krivicu najviše snose braniči tuzlanskog tima koji su, kao i kod prvog gola protivnika, djelovali “pospano” i konfuzno, stvarajući “crnu rupu” u svom odbrambenom prostoru.

Sloboda je u finišu susreta pojačala pritisak na gol Azira MUminovića, bilo je šansi za poravnanje, ali su na kraju, ipak, slavili igrači Tuzla Cityja, popravivši bodovni saldo na 16 bodova, dok Sloboda ostaje na deset. (mp – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *