Široki vodio, a Velež poravnao i osvojio vrijedan bod na Pecari

Velež je došao do velikog boda na gostovanju kod Širokog Brijega.

Domaćin je u jednom trenutku imao sigurno vodstvo od 2:0, ali mostarska ekipa je pokazala odlučnost i ipak izborila dragocjeni remi na Pecari.

Široki Brijeg je djelovao nešto konkretnije u samom uvodu meča, da bi u 25. minuti Alen Jurilj krunisao lijepu akciju za vodstvo domaćina.

Velež je potom krenuo po izjednačenje i počeo vršiti pritisak na gol Širokog, ali u jeku napada Rođenih izabranici Tonija Karačića su udvostručili vodstvo, nakon što je Zvonić postigao autogol.

Pred sami kraj prvog poluvremena gosti uspijevaju smanjiti. Najljepši trenutak utakmice, Ćosić je fantastičnim udarcem odaslao loptu u mrežu domaćina nakon odlične asistencije Vehabovića.

Dvije ekipe su nastavile igrati otvoreno i nakon odmora, da bi Velež izjednačio u 67. minuti. Precizan sa bijele tačke bio je rezervista Fejsal Mulić, a prethodno je jedanaesterac skrivio Cipetić faulom nad Brandaom u šesnaestercu.

Poslije 3. kola Široki je na drugom mjestu sa 7 bodova, dok je Velež na 5. mjestu sa 4 boda. Sutra su na programu preostale četiri utakmice. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *