U Federaciji BiH 161 pozitivan na koronavirus, u TK inficirano 28 osoba

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 1.454 uzorka, od kojih je 161 pozitivan na SARS-CoV-2.

(Foto: Ilustracija, arhiva)

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Bosanskopodrinjskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata registrovano je 28 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je 165 uzoraka.

Najviše novozaraženih je u Tuzli i to 12, zatim u Živinicama šest, u Lukavcu pet, po dvije osobe u Gračanici i Kladnju, te jedna u Srebreniku.

Trenutno je u TK aktivno zaraženo 700 osoba, od čega je 78 hospitalizovano, tri osobe su na respiratoru, a ostali u kućnoj izolaciji.

Od početka epidemije korona virusa do danas, u TK je registrovana 2.331 zaražena osoba, od čega se oporavilo 1.540, a preminulo je 90 osoba.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda. U pitanju su črtiri osobe iz Sarajeva, te po jedna osoba iz Gračanice, Kaknja, Maglaja, Mostara, Olova i Jajca.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 228, od toga 145 osoba je muškog i 83 ženskog spola, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *