Premijer liga, 3. kolo: Danas dva susreta, Sloboda sutra protiv Mladosti, Tuzla City gost Sarajeva

Utakmicama trećeg kola nastavlja se nova sezona Premijer lige BiH. Dva meča bit će odigrana danas, sutra su na rasporedu preostala četiri.

Dvije ekipe s maksimalnim učinkom u proteklim utakmicama, Željezničar i Borac, sastat će se na Grbavici. Oba kluba gaje najviše ambicije, današnji susret bit će prilika da saznamo ko u ovom trenutku djeluje spremnije za ispunjenje sna o tituli.

Pecara će biti poprište obračuna hercegovačkih ekipa. Velež, osokoljen pobjedom u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, dolazi u goste Širokom Brijegu, ekipi koja, poput Željezničara i Borca, također ima na kontu šest bodova nakon prva dva kola.

Oba današnja susreta bit će u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1.

Sutra iznimno bitnu utakmicu igra Sloboda koja dočekuje ekipu Mladosti. Pobjeda je imperativ, jer se u slučaju kiksa, zboig teškog rasporeda, može desiti da do susreta s Tuzla Cityjem u 9. kolu ekipa “crveno-crnih” ostane na sadašnjem jednom bodu.

Drugi tuzlanski klub, Tuzla City, sutra gostuje kod šampiona Sarajeva, a Nalić najavljuje: “I tamo na pobjedu!”, pa ostaje da vidimo koliko su spremni za takav podvig.

Raspored 3. kola m:tel Premijer lige BiH:

Danas:

SARAJEVO: Željezničar – Borac (17 sati, Arena Sport 1)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Velež (19 sati, Arena Sport 1)

Sutra:

SARAJEVO: Sarajevo – Tuzla City (17 sati, Arena Sport 1)

TUZLA: Sloboda – Mladost (17.30 sati)

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Olimpik (17.30 sati)

MOSTAR: Zrinjski – Radnik (19 sati, Arena Sport 1)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *