Izbilo više požara kod Šibenika i Primoštena

Oko 16 sati izbilo je više požara kod Šibenika i Primoštena. Požare gase čak četiri kanadera i tri airtractora.

Prema prvim informacijama, požare su izazvali udari gromova uslijed neverina koji su u ranim popodnevnim satima zahvatili područje od Trogira do Šibenika.

Planula su čak tri požara, i to jedan na predjelu Gaj kod Vrpolja, jedan na predjelu Orlica kod Žaborića te na predjelu Supljak između Primoštena i Rogoznice.

U uvali u Grebaštici kanaderi već više od sat vremena neprekidno slijeću po vodu, a vatra se na određenim dijelovima kod Žaborića i Grebaštice spušta prema magistrali. Vatra se širi u smjeru vjetroektrane Orlice.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, dojava o požaru kod Vrpolja zaprimljena je u 14:41. Na intervenciji su pripadnici JVP-a Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Samo minutu kasnije, kako javlja sibenik.in, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića.

Zračne snage ga se i požar na Supljaku iznad Primoštena.

Sedam protupožarnih aviona sudjeluje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

“Četiri kanadera CL-415 i tri airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju 9. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji. Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja”, priopćili su iz MORH-a.(ip,tl)

https://www.facebook.com/meteosibenik/posts/4287725767936038

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *