Američki NDI otkazao saradnju Konakoviću

Izvještaj State Departmenta o stanju vjerskih sloboda, u kojem se navodi da je bivši predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Dino Konaković politička ličnost koja tolerira antisemitska uvjerenja naslanjajući se na antisemitskog “intelektualca” Busuladžića te da tolerira homofobiju nije prošao bez političkih posljedica po Konakovićevu stranku

Naime, nevladina organizacija Nacionalni demokratski institut (NDI), koja tradicionalno pruža potporu demokratskoj opoziciji, pa i u Bosni i Hercegovini, kako saznaje naš portal, prekinula je svaku saradnju sa strankom Narod i pravda.

Saradnja je, prema saznanjima Slobodne Bosne, nastavljena sa Socijaldemokratskom partijom i Našom strankom, koje se nalaze u predizbornoj koaliciji sa strankom Narod i pravda. Vrhovima ove dvije stranke suptilno je, također, sugerirano svojevrsno distanciranje od NiP-a.

Ono što je sigurno jeste da Konakovićeva stranka u budućnosti neće učestvovati u programima potpore koje NDI pruža strankama u Bosni i Hercegovini.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *