TRN – Tako Reći Nezvanično (29): Reketaši, fakturista, odahnuli

Čitaoci pišu i komentarišu. Šaljivi kutak za aktuelni trenutak, nema ljutnje, laži i prevare…
DASKE I LETVA

Bez obzira što je Teniski klub “Sloboda“  Tuzla vlasnik dva ekskluzivna restorana, u klubu vlada hronična besparica. Međutim, to ne znači da u klubu nema investicioni ulaganja. Najznačajnija investicija u prethodnim godinama bila je rekonstrukcija tribina i to dijela koji se odnosi na stepenice što vode na teniski zid. Kako se i očekivalo, tvrde članovi, najveći doprinos u prikupljanju potrebni novčanih sredstava za nabavku pet dasaka i jedne letve, neophodnih za ralizaciju ovoga projekta, dali su predsjednik Skupštine kluba Žarko Vujović Vojvoda i predsjednik UO Enver Bijedić Enkara. Jedan Tuzlak, blizak upravi, tvrdi da je ovo prvi korak u izgradnji tribina.

Svaka čast gore pomenutom tandemu. Dobro su se pretrgli, a od svega u vezi ove investicije, najvažnije je da su tenderske procedure u vezi ovoga projekta bile transparentne, u skladu sa zakonom i da je dokumentacija dostupna svim članovima kluba
. (Posted by RiD)

MOZGONJA

U Sarajevskom kantonu nema ko da potpiše rješenje o prestanku izolacije. Građani užasnuti. Kažu da je ministar na bolovanju. Ima upalu uha!

Nije tačno, demantuju drugi. Čovjek očito ima upalu mozga!

NERKO FAKTURISTA

Za sve poslovne prostore u BiH, koji su vlasništvo partije SDP, kiriju naplaćuje centrala u Sarajevu. Toliko o decentralizaciji.

Pojedini korisnici ovih prostora u Tuzli, redovno dobijaju fakturu. S potpisom Nermina Nikšića zv. Nerko Trenerka. (Posted by Panonski mornar)

ODAHNULI

Nakon što je Glavni odbor Naše stranke odgodio odluku o tome hoće li na izborima imati kandidata za gradonačelnika Tuzle ili neće, odahnuo je najprije Jasmin Imamović, a bogme i dobar broj pojedinaca iz Gradskog odbora ove stranke u Tuzli.

Sad će miševi moći s Jasminom trgovati o dva – tri vijećnička mjesta, a s obzirom na apetite, vjerovatno i o nekim mjesta u javnim preduzećima. Jebeš principe, lova je bitna! (Posted by Doe)

Svoje priloge, poštovani čitaoci, šaljite na adresu: desk@tuzlalive.ba s naznakom za “TRN”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *