Strijelci protivgradne preventive u Semberiji – spremni

Strijelci Protivgradne preventive Republike Srpske od početka godine ispalili su više od 600 protivgradnih raketa sa oko 200 protivgradnih stanica u tom entitetu.

Sezona protivgradne preventive traje od 15. aprila do 15. oktobra. Strijelci su na terenu i prate stanje kako bi mogli da reaguju u slučaju elementarnih nepogoda.

Semberija ima ukupno 24 lansera i isto toliko strijelaca. Svaki kvadratni centimetar Semberije pokriven je sa tri lansera.

Jovica Ilić, strijelac Protivgradne preventive RS u Semberiji, ističe da su svi lanseri u funkciji i da dobro pokrivaju teren.

-Od početka sezone Semberija je ispalila 51 protivgradnu raketu, a Republika Srpska oko 600. Iz razgovora sa vodećim ljudima iz Protivgradne preventive, mogu potvrditi da su oni dosta zadovoljni našim radom. Imali smo pet-šest veoma teških situacija što se tiče leda, uspjeli smo to da saniramo sa nekom sugradicom tako da je štete za poljoprivrednike bilo veoma malo ili je nije bilo nikako, kaže Ilić.

Kako je rekao, strijelci su veoma zadovoljni radom nove postave Protivgradne preventive.

-Što se tiče njihovih obaveza prema nama, isplata na vrijeme teče i sve je u najboljem redu. Kada je riječ o Opštini Bijeljina, oni također redovno plaćaju Protivgradnu preventivu, koja poštuje ugovor prema nama. Nema nikakvih problema oko toga, kaže Ilić.

On je objasnio kako je mišljenje stručnjaka da bi, kada bi uspjeli 60 posto smanjiti led, to bila velika sreća za poljoprivredne proizvođače.

-Pokušavamo da budemo spremni da djelujemo u svakom trenutku, kad god se od nas to traži. Mislim da smo efektivni, kaže Jovica Ilić, strijelac Protivgradne preventive RS u Semberiji.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *