
U današnjem ubrzanom tempu života, svima nam ponekad treba nešto brzo, jednostavno, a opet ukusno – baš kao ove tost rolnice sa šunkom, sirom i paradajzom. Praktične su, ekonomične i savršene za doručak, užinu, večeru ili kao slani zalogaj za goste.
Hrskava korica, topivi sir, sočna šunka i miris svježeg paradajza čine kombinaciju kojoj rijetko ko može odoljeti. Osim toga, priprema traje svega 20 minuta.
Sastojci:
- 4 kriške tosta (bez korice)
- 4 šnite šunke
- 100 g sira
- 1 manji paradajz
- Kečap (po ukusu)
- 1 jaje
- Malo mlijeka
- Prezla (po potrebi)
- Ulje za prženje
Priprema:
- Kriške tosta stanjite oklagijom kako bi bile savitljive.
- Svaku krišku premažite tanko kečapom.
- Na sredinu stavite šunku, sir i tanko parče paradajza.
- Pažljivo urolajte tost i pritisnite krajeve.
- Umutite jaje s malo mlijeka, pa svaku rolnicu uvaljajte prvo u smjesu, pa u prezlu.
- U zagrijanoj tavi s malo ulja pržite rolnice dok ne porumene sa svih strana.
- Gotove rolnice stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite ih dok su tople, uz kečap, pavlaku, jogurt ili neki drugi sos po izboru.
