Prema studiji objavljenoj u British Journal of Nutrition otkriveno je da konzumacija kivija i vitamina C bitno utječe na to kako se osjećamo.
Kivi je voće bogato vlaknima, kalijem, vitaminom E te vitaminom C, a vitamin C ključan je za funkciju imunološkog sistema.
Otkriće nove studije je da su tek četiri dana konzumacije kivija potrebna da ova zelena voćka pozitivno utječe na naše raspoloženje. Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u tri grupe: jedna je dobivala dnevni dodatak vitamina C, druga je dobivala dva kivija dnevno, a treća je dnevno dobivala placebo tabletu.
Rezultati su otkrili da su sudionici koji su konzumirali kivi vidjeli poboljšanje raspoloženja i vitalnosti nakon četvrtog dana, a znatno bolje rezultate dobili su nakon dvije sedmice konzumacije.
Kivi je namirnica koju je vrlo lako uključiti u svoj prehrambeni plan, čak i ako niste veliki ljubitelj ovog zelenog voća.
U svoj jogurt ili zobenu kašu narežite kivi na tanke kriške koji će upotpuniti okus vašeg doručka, a zanimljiv je prijedlog uključiti kivi u svoje salate miješanjem kivija narezanog na kockice s miješanim zelenim povrćem, narezanim bademima i laganim preljevom od citrusa. Ukoliko pak niste ljubitelj, okus kivija možete ublažiti ukoliko ga uključite u zeleni smoothie s puno špinata, banana i kokosovog mlijeka.
(tl)