U hladnijim danima zgrijte se uz ovu predivnu čorbu od tikve

Folna kiselina sadržana u bundevi pospješuje proizvodnju crvenih krvnih stanica, sprječava anemiju, potiče proizvodnju stanica, posebno kožnih i pridonosi normalnom funkcioniranju živaca
recept za odlicnu corbu od tikve
(Ova čorba sadrži prehrambena vlakna te vrijedne masnoće, bjelančevine i ugljikohidrate – Foto: Ilustracija)

Sadrži prehrambena vlakna te vrijedne masnoće, bjelančevine i ugljikohidrate.

Folna kiselina sadržana u bundevi pospješuje proizvodnju crvenih krvnih stanica, sprječava anemiju, potiče proizvodnju stanica, posebno kožnih i pridonosi normalnom funkcioniranju živaca.

Za vas smo pripremili recept za čorbu od tikve koja je ukusna, zdrava i brzo se spremi.

Sastojci:

500g tikve

2 srednje glavice crnog luka

2 čehna bijelog luka

2 dl pilećeg ili goveđeg bujona

2 dl pavlake za kuvanje

biber

So

peršun

ulje

Priprema:

U šerpi zagrijte ulje i dodajte crni luk presječen na pola tako da polovice budu na dnu šerpe punom površinom. Posolite i pobiberite po želji. Nakon što luk dobije zlatastu boju, dodajte tikvu isječenu na manje komade i prelijte malom količinom vode. Kuhajte sve zajedno dok tikva potpuno ne smekša. Dodajte kocku za supu, sitno sjeckani bijeli luk i kuhajte nekoliko minuta. Sklonite šerpu sa ringle i čorbu izblendirajte ili ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte pavlaku za kuhanje i pospite sušenim ili svježim peršunom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *