Dnevnik: Fra Franjo Ninić na liniji odbrane zdrave pameti i BiH…

Daj Bože da su nam stvarni "neprijatelji" beskrajni ešaloni "fra-franja-ninića" i njemu sličnih
(Fra Franjo Ninić, ugledni franjevac i intelektualac – Foto: FB)

Fra Franjo Ninić je suštinski i praktično podržao BiH, našu zajedničku domovinu, i zajedno sve nas ovo malo “šake jada” što nas je još ostalo oko svojih kuća “od Une do Drine i od Save do mora”.

Zakrvavljenim očima sljepačkim i suženim šovinističkim maloumom napadati fra Franju u današnjim opakim vremenima i nemati nikakvu distancu spram jednostranih homofobičnih suicidalnih matrica, samo je odraz agresivnog dijela programiranog kolektivnog ludila samouništenja.

Ako se uzoriti domoljub “sa dna kace”, svojim sveukupnim organskim fizičkim i intelektualnim habitusom, tuzlanski bosanski franjevac iz Drijenče, može prokazati, identificirati, denuncirati, vrijeđati, vući po blatu i ponižavati kao iblis-din-dušmanin “Zemljice Bosne”, tek tada smo na “dobrom putu” bez povratka.

Daj Bože da su nam stvarni “neprijatelji” beskrajni ešaloni “fra-franja-ninića” i njemu sličnih. (Piše: Derviš ČIČKO, kolumnista)

Podijeli

One comment

  1. Oni koji denunciraju, etc., Fra Franju lažu da vole Bosnu i Hercegovinu. Fra Franjo pripada svjetonazorskom franjevačkom staležu koji čini snažnu armaturu tripartitnog bosanskog univerzuma u monoteističkom optikumu našeg postojanja, bez čega je također nemoguća Bosna i Hercegovina. Fratri kao što je Fra Franjo su povjesno najmonumentalniji čuvari vertikaliteta povjesnog merituma Bosne i Hercegovine. Na svim povjesnim raskrižjima bosanske povijesti nesebično ne gladajući na vlastite živote ubacivali su se u rješavanje najsloženijih pitanja bosanske državnosti. Franjevačka povjesna agenda prepuna je svjetlih likova koji su položili svoje živote na državotvorni oltar Bosne i Hercegovine: Prvi rat, Kralj. Jug., NDH (Ograđujem se od lažnih konstrukta Hrvatofoba), Ex Jug., kao i posljednji domovinski rat gdje su položili svoje nevine živote. Žalosno je da još nemamo istraživački sintetski projekt o svekolikoj ulozi Franjevaca Bosne Srebrene, a koji bi bio obvezno nastavno štivo.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *