Rukomet: Konjuh dočekuje tuzlansku Slobodu. Oba tima žele drugu pobjedu u prvenstvu!

Sloboda ima tri boda iz dvije utakmice, a Konjuh dva iz jedne odigrane tekme. Ko će popraviti svoj bodovni saldo?
Sloboda - Kastrioti
(Radost igrača Slobode nakon pobjede protiv Kastriotija. Hoće li se radovati i nakon meča u Živinicama? – Foto: Darko Zabuš)

Nastavlja se rukometna Premijer liga BiH sa pet utakmica raspoređenih u tri termina.

Prvi meč dana odigrat će Konjuh i Sloboda u 17:00 sati. Konjuh je odigrao jednu utakmicu ove sezone, u kojoj su uvjerljivo slavili protiv Čelik Juniora rezultatom 37:28.

Sloboda je odigrala dvije utakmice, prvu su remizirali sa Višegradom u uzbudljivom duelu koji je završen rezultatom 30:30. Nakon toga su u EHF Kupu nadoknadili zaostatak i plasirali se dalje pobjedom nad Kastriotijem, dok su u drugom kolu Premijer lige BiH slavili protiv Čelik Juniora rezultatom 28:24.

U subotu gostujemo kod ekipe Konjuha i svjesni smo da nas čeka jedna veoma teška gostujuća utakmica u kojoj ćemo morati da damo i više od svoga maksimuma. Ekipa spremno dočekuje ovaj derbi i naravno idemo po bodove u Živinice. I još bih pozvao sve naše navijače koji su u mogućnosti da nas podrže u Živinicama, jer mislim da to ovi momci itekako zaslužuju”, kazao je Ermin Ombaša za klupsku stranicu pred današnji derbi.

Nakon dva odigrana kola Tuzlaci se nalaze na trećoj poziciji sa tri osvojena boda. Konjuh ima dva boda.

Od 18:00 sati na rasporedu je susret između Borca i Leotara. Borac je loše započeo sezonu, prvo su poraženi na domaćem terenu od Goražda sa 24:25, a potom su doživjeli još jedan poraz, ovoga puta od Bosne sa 29:28. S druge strane, Leotar je odigrao jednu utakmicu, remiziravši sa Bosnom u zanimljivom duelu koji je završen rezultatom 33:33.

Treći termin dana, u 19:00 sati, donosi susrete između Maglaja i Krivaje, Višegrada i Sloge te Vogošće i Goražda. Očekuje nas uzbudljiv rukometni vikend u Premijer ligi BiH. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *