Gruzijci u posjeti Tuzli

Udruženje “Zemlja djece u BiH” u saradnji s projektom “Budi muško klub Tuzla” ovih dana ima posebne goste – mlade iz Gruzije, koji su stigli u studijsku posjetu kako bi razmijenili iskustva i stekli nova prijateljstva.

Ova posjeta predstavlja važan korak u međunarodnoj saradnji, naročito u području prevencije vršnjačkog i rodnozasnovanog nasilja, čime se oba udruženja aktivno bave kroz projekat “Budi muško klubova”.

Pod vodstvom koordinatorice projekta, Selme Ćatibušić, tim iz Gruzije imat će priliku upoznati se s metodama i aktivnostima koje Udruženje “Zemlja djece u BiH” sprovodi u radu s mladima, s posebnim fokusom na rodnu ravnopravnost i nenasilno rješavanje sukoba.

Gruzijski mladi prepoznali su ovo udruženje kao organizaciju koja svojom posvećenošću i rezultatima predstavlja primjer dobre prakse u regiji te su izrazili želju da iz prve ruke vide kako se ti programi provode.

Posjeta također uključuje i obilazak grada Tuzle, što će omogućiti mladima iz Gruzije da se bolje upoznaju s lokalnom kulturom i zajednicom, te dodatno ojačaju veze između dvaju naroda.

Ova studijska razmjena otvara vrata za buduće projekte i saradnje, a već sada postavlja temelje za nova prijateljstva i zajednički rad u cilju izgradnje društava koja aktivno rade na sprječavanju svih oblika nasilja među mladima.

Ovakve posjete predstavljaju značajan korak ka jačanju međunarodnih veza i promoviranju pozitivnih promjena u društvu kroz angažman mladih ljudi, koji su ključni akteri u izgradnji budućnosti bez nasilja.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *