Čolaković postigao 11 golova u pobjedi Slobode protiv Čelik Juniora (Foto)

(Očekivana pobjeda Slobode i skok na prvenstvenoj ljestvici – Foto: Darko Zabuš)

U zaostalom susretu 2. kola Premijer lige BiH za rukometaše, večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli ekipa Slobode pobijedila Čelik Juniora iz Zenice rezultatom 28:24 (12:11).

Ovo je prva pobjeda ‘lake konjice’ u novog bh. sezoni, te nakon remija u Višegradu (30:30), ekipa Mirka Mikića popela se na 3. mjesto prvenstvene tabele s 3 boda. Rekli bismo – svoji na svome!

Iako su domaći igrači dobro počeli susret i poveli 3:0 u 4. minuti, odnosno, 7:4 u 12. minuti, žilavi gosti su pokazali da nisu u Tuzlu došli razgledati Panonska jezera. Naprotiv, pokazali su ‘zube’, zaigrali su dobro. Velikom serijom golova, prešli su u 23. minuti u vodstvo – 8:10 (golom Lakičevića).

Sloboda je uspjela izjednačiti u 29. minuti (11:11), da bi rezultat poluvremena postavio Ombaša golom za 12:11.

Zeničani su u 37. minuti izjednačili na 13:13 i to je bilo posljednji put da su bili u ‘egalu’, a gol je postigao bivši igrač Slobode, Kerim Torlaković.

Vezani članci
Pobjeda za nastavak evropskog puta
Ivanić pozvao navijače da slave

U 46. minuti Faris Čolaković je postigao jedan od ukupno 11 svojih golova na tekmi, povećao je rezultat na 19:16 i nakon toga Slobodin brod je iz ‘nemirnog mora’ ušao u ‘bonacu’. Povećao je rezultat u 57. minuti na najveću raliku (27:21) i tako je očekivano uplovio u luku prve ovosezonske pobjede u ligi. Posljednji pogodak postigao je mladi Zečević za 28:24.

Tako su igrači trenera Mirka Mikića dobro počeli službenu sezonu – dvije pobjede (prvenstvo i Evropa kup) i remi (Višegrad).

Strijelci za Slobodu: sjajni Čolaković 11 (2) golova, Ivanić i Milkunić po 4, Ombaša 3, Bulić (1) i Dragičević po 2, Zečević i Čejović.

U ekipi Čelik Juniora Čosić je postigao 9 (4), Torlaković 5 (1), a Božović (1) i Lakičević po 3 gola.

Sloboda je izvela 6 sedmeraca (3 realizovana), a Čelik Juniore 9 (6). Isključenja: Sloboda 8, Čelik Junior 14 minuta (Lakičević – diskvalifikacija u 50. minuti).

Večeras je odigrana još jedna zaostala utakmica. U Sarajevu su Bosna i Leotar remizirali 33:33. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *