Treća pobjeda Igmana u nizu: Trener Sloge Jagodić dobio otkaz!

Odmah poslije utakmice Vlado Jagodić je dobio otkaz na mjestu trenera Sloge
(Fudbaleri Igmana ostvarili su treću pobjedu u nizu i sada su u gornjem dijelu tabele – Foto: FB)

U utakmici 8. kola WWin lige BiH, u Doboju je domaća Sloga poražena u susretu sa Igmanom iz Konjica rezultatom 0:2 (0:0).

Ovo je treća uzastopna pobjeda ekipe trenera Husrefa Musemića, a druga u gostima, nakon koje su se na tabeli probili među ekipe u ‘gornjem domu’ sa 10 bodova.

U prvom poluvremenu utakmica je bila borbena, sa mnogo grešaka na obje strane, što je uticalo na kvalitet igre, ali se mreže nisu tresle.

Prvi gol postigao je Herić u 57. minuti nakon sjajnog prodora Stefana Denkovića po lijevoj strani, kada je ubacio prizemnu loptu koja se odbila od jednog od defanzivaca Sloge i završila u mreži. Iako su domaći pokušavali izjednačiti, nisu imali sreće u završnim udarcima. Jović je bio blizu, no njegov slobodnjak iz 60. minute završio je na stativi.

Igman je povećao prednost u 74. minuti kada je Denković ponovo briljirao, prolazeći kroz odbranu Sloge i asistirao za Tatića, koji je zabio za 0:2. Domaća ekipa se našla u teškoj situaciji nakon što je Omić u 80. minuti dobio drugi žuti karton, ostavljajući Slogu s igračem manje.

U posljednjim minutama, Šehić je pokušao smanjiti rezultat, ali je njegov udarac sa desetak metara brani golman Igmana, Ćeman. Sloga je imala priliku za penal, no dosuđeni penal bio je poništen zbog ofsajda, što je izazvalo negodovanje domaćih navijača.

Igman je na kraju zadržao prednost i osigurao tri boda. Odmah poslije utakmice Vlado Jagodić je dobio otkaz na mjestu trenera Sloge.

Jagodić je ekipu preuzeo u martu 2023. godine, u prošloj je sezoni zamalo izborio kvalifikacije za Konferencijsku ligu. U trenerskoj karijeri vodio je Radnik, Borac, Slobodu, Čelik, a bio je i selektor mlade reprezentacie Bosne i Hercegovine. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *