Sloboda osam kola bez pobjede: Radnik na krilima Pantelića savladao ‘crveno-crne’

Početak utakmice nije donio neka uzbuđenja sve do 12. minute kada je dosuđen penal za Slobodu kada je Talison oboren u šesnaestercu. Odogovornost za realizaciju najstrože kazne preuzeo je Kunić čiji je šut odbranio Samurović

(U osam kola samo dva remija, uz šest poraza – fudbaleri Slobode – Foto: D. Zabuš, arhiva)

Prvi susret u okviru osmog kola WWin lige BiH prvi susret je odigran u Bijeljini između domaćeg Radnika i gostujuće Slobode, a rezultat je na kraju susreta glasio 2:0.

Početak utakmice nije donio neka uzbuđenja sve do 12. minute kada je dosuđen penal za Slobodu kada je Talison oboren u šesnaestercu.

Odogovornost za realizaciju najstrože kazne preuzeo je Kunić čiji je šut odbranio Samurović.

Igrao se 20. minut kada je Strahinja Jovanović sjajno probio po strani, ali na kraju njegov centaršut nije bio precizan. Pet minuta poslije Trako je sjajno dva puta intervenisao i spasio prilike Da Silve i Pantelića.

U 32. minuti gol Slobode spasio je Beganović koji je odlično intervenisao.

Četiri minute poslije u naletu domaćih Trako je u duelu udario Da Silvu, te je sudija Musa dosudio kazneni udarac za Radnik. Odgovornost je preuzeo Pantelić i u 39. minuti je realizirao kazneni udarac.

Prijetila je Sloboda u 43. minuti, Tallison je ubacio, ali lopta nakon udarca Kunića odlazi preko gola.

Drugo poluvrijeme se otvara ubacivanjem Tallisona, ali Pavlović dobro reaguje pred golom domaće ekipe i otklanja opasnost. U 64. minuti pokušao je Jovanović, ali na kraju nije imao sreće.

Ipak minuti poslije zatresla se mreža Trake, ponovo je Pantelić bio precizan.

Novu priliku domaći su imali u 68. minuti na kraju je šut Mehanovića odbranio Trako.

Najbolju priliku su gosti propustili u 70. minuti kada se Hrvanović oslobodio Sivaca, odlično šutirao, međutim promjene rezultata nije bilo.

Krajišnik je u 71. minuti oduzeo loptu igračima Slobode i sjajno pogodio sa 16 metera, ali ipak je Musa nakon gledanja VAR-a poništio gol radi prethodnog prekršaja. Komyja je u 76. minuti šutirao sa distance, ali Sloboda nije ni ovaj put imala sreće.

Prijetio je Pantelić u 83. minuti, ali njegov šut sa pet metara odlazi preko gola gostujućeg tima.

Na kraju Radnik je slavio svoju treću pobjedu u sezoni i sada ima na svom kontu deset osvojih bodova, dok je Sloboda nastavila svoju krizu i još uvijek ne znaju za pobjedu u ovoj sezoni te se nalaze na 11. mjestu tabele sa samo dva osvojena boda.

WWin liga BiH, 8. kolo:

Radnik – Sloboda 2:0 (Pantelić 39’p., 65′)

RADNIK: Samurović, Sivac, Janjić, Pavlović, Veljkić, Krajišnik, Maričić, Mehanović, Jovanović, Pantelić, Da Silva.

SLOBODA: Trako, Hadžibeganović, Bratovčić, Osmanković, Mekić, Hadžanović, Janketić, Čajić, Hrvanović, Tallison, Kunić. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *