Sloboda sutra dočekuje Čelik Junior: Ivanić pozvao navijače da zajedno proslave pobjedu! (Video)

Ekipu Slobode, nakon Čelik Juniora, očekuje 'paklen' raspored u narednih šest kola, u kojima gostuju Konjuhu, Leotaru, Slogi i Goraždu, dok dočekuju Izviđač i Krivaju

(Luka Ivanić (45) bio je drugi strijelac protiv Kastriotija, a najavio je pobjedu i porotiv Čelik Juniora – Foto: Darko Zabuš)

Rukometaši Slobode u odgođenom susreu 2. kola Premijer lige BiH, u srijedu dočekuju ekipu RK Čelik Junior. Utakmica je na rasporedu od 19 sati u Maloj dvorani u Mejdanu.

‘Crveno-crni’ su u nedjelju odigrali revanš utakmicu prvog kola Evropskog kupa, u kojoj su porazili Kastrioti sa Kosova (32:28) i plasirali se u naredni krug evropskog takmičenja. Pokazali su izvrsnu formu i bez sumnje su veliki favorit protiv debitanta u Premijer ligi BiH.

Jučer smo napravili klasični trening oporavka, bez lopte, bez rukometa. Jutros smo odradili neku kombinaciju, a večeras imamo još jedan trening i nadam se da ćemo se oporaviti. Optimistični smo u smislu povratka nekih igrača koji nisu do sada igrali zvanično nijednu utakmicu, to su konkretno Luka Knežević i Marko Lukić. Jutros su obojica odradili trening punim intenzitetom tako da ćemo vidjeti sutra u kakvom ćemo biti sastavu – rekao je na današnjoj ‘pressici’ trener Mirko Mikić.

Dodao je da će najviše insistirati na tome da nema opuštanja i da se ne shvati da će meč sa Zeničanima biti po principu ‘lako ćemo’.

Znam da je utakmica protiv Kastriotija mentalno i energetski bila ogromna potrošnja. Međutim, ukoliko sutra ne odigramo dobro, ne potvrdimo tu pobjedu, mi u principu nismo ništa napravili i ispadamo smiješna ekipa koja, recimo, bira utakmice. Trudit ćemo se da bude maksimalna ozbiljnost, maksimalni angažman i da ne razmišljamo previše protiv koga igramo nego kako ćemo odigrati – naglasio je trener Slobode.

Jedan od junaka pobjede protiv Kastriotija, Luka Ivanić, sa skorom od 7 golova iz 11 šuteva, pozvao je navijače da u dvorani Mejdan sutra zajedno proslave prvu pobjedu u prvenstvu.

Odradili smo jutarnji trening, imamo još jedan, spremamo se za utakmicu domaću protiv Čelika. Pozvao bih sve navijače da dođu da nam daju podršku nakon prolaska u drugu rundu EHF Evropskog kupa. Idemo da pobijedimo sutra i da se nastavimo fokusirati na obaveze u domaćem prvenstvu – kazao je Ivanić.

Susret Sloboda – Čelik Junior prva je ova dva kluba u službenim natjecanjima. Zeničani su u prošlom kolu kao domaćini poraženi od Konjuha 28:37, dok je Sloboda kao gost remizirala s ekipom Višegrada (30:30).

Ekipu Slobode, nakon Čelik Juniora, očekuje ‘paklen’ raspored u narednih šest kola, u kojima gostuju Konjuhu, Leotaru, Slogi i Goraždu, dok dočekuju Izviđač i Krivaju. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *