Mourinho zaključao Džeku i saigrače u svlačionici: “Ako se opet ponovi…”

Fenerbahče, koji je izgubio na svom terenu, sada zaostaje pet bodova za vodećim Galatasarayjem nakon samo šest odigranih kola (18 - 13).
Dzeko, Mourinho, Hajduk
(Slavni Portugalac imao je mnogo toga da kaže svojim izabranicima – Foto: X)

Portugalski trener Jose Mourinho izrazio je nezadovoljstvo nakon poraza Fenerbahčea od Galatasarayja rezultatom 3:1 u velikom turskom derbiju.

Fenerbahče, koji je izgubio na svom terenu, sada zaostaje pet bodova za vodećim Galatasarayjem nakon samo šest odigranih kola (18 – 13).

Prema navodima turskih medija, Mourinho je nakon treninga regeneracije zaključao igrače u svlačionicu i održao im oštar govor. Novinar Sercan Hamzaoglu prenosi detalje:

“Jose Mourinho je okupio cijelu ekipu, zaključao svlačionicu i glasno ukazivao na greške uz pomoć velikog ekrana. Poručio im je: ‘Ovdje sam da osvajam titule, ne zanima me ničija tuga. Ako se ponovi ovakva igra, odlazim. Nisam ovdje da tolerišem hirove, bez obzira na godine, imena ili plate. Svi moraju raditi i vratiti ekipu na pravi put.’”

Edin Džeko, Dominik Livaković, Dušan Tadić i ostatak ekipe Fenerbahčea slušali su Mourinhove riječi, od kojih se sada očekuje poboljšanje.

Naredni test za Fenerbahče dolazi u četvrtak, kada ih čeka susret protiv Royal Uniona u okviru Evropske lige.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *