Kandidat za gradonačelnika, Derviš Čičko, posjetio Pravobranilaštvo i Zavod za urbanizam Tuzle

Derviš Čičko

Realizujući dio predizbornih aktivnosti, kandidat Stranke za BiH za gradolnačelnika Tuzle, inž. Derviš ČIČKO, protokolarno je posjetio Gradsko pravobranilaštvo i Zavod za urbanizam grada Tuzle, u cilju bližeg upoznavanja sa problematikom urbanistističkog planiranja i sistema pravnog zastupanja Grada na sudskim instancama.

Nina Popić Nezirović, pravobraniteljica je podrobno obrazložila zadatke i obaveze Institucije Pravobraniteljstva u procesima pravnog zastupanja Grada.

Selma Imamović, direktorica i arhitektica Indira Sofić, vrlo susretljivo su pojasnile poziciju Zavoda za urbanizam Tuzla u organizacijskom sistemu Gradske uprave.

Pravobranilastvo_Zavod za urbanizam

(Gradsko pravobranilaštvo i Zavod za urbanizam Tuzle – Fotomontaža: Tuzlalive)

– Nedostatak zajedničkih fotografija je posljedica insistiranja pomenutih dužnosnica, kao državnih činovnica, da sačuvaju “neutralnost”, ne želeći da budu politizirane na bilo koji način, čak i indirektno. Ipak, takva argumentacija pokazuje da se radi o neadekvatnom razumijevanju konteksta sopstvene društvene pozicije i odgovornosti spram javnosti – izjavio je inž. Čičko.

No, zahvalio se na iskazanoj profesionalnosti i konstatirao da su i Zavod za urbanizam i Gradsko pravobranilaštvo, ukoliko obavljaju svoj posao u skladu sa važećim zakonima i pravilima struke, bitan oslonac u efikasnom funkcioniranju lokalne administracije. (PR)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *