Spektakl u Mejdanu: Sloboda protiv Kastriotija veliki favorit za prolaz u 2. kolo EHF Evropa kupa!

Start je u 18 sati i nema sumnje da će 'laka konjica' imati vjetar u leđa s tribina dvorane, uz nadu da će s 'debelom' kamatom uzvratiti Kosovarima za poraz u prvom susretu
(Sloboda je u prvoj utakmici ostvarila relativno povoljan rezultat pred uzvrat u Tuzli – Foto: FB)

Rukometaši tuzlanske Slobode večeras u velikoj dvorani Mejdan ‘jure’ gol zaostatka za kosovskim Kastriotijem i nadaju se prolazu u 2. kolo EHF Evropa kupa.

Ekipa iz Ferizaja u prvoj utakmici slavila je rezultatom 30:29, iako su Tuzlaci u pojedinim trenucima susreta imali prednost od četiri gola, a u svoju korist riješili su i poluvrijeme (14:16). Slabije su odigrali drugo poluvrijeme, ‘puhalo’ je u odbrani, promašeni su neki ‘ziceri’, pa je Kastrioti dobio ovaj duel.

Kastrioti - Sloboda 30-29
(Na prvoj utakmici u Ferizaju Rron Ramadani (11) postigao je 4 gola za Kastrioti – Foto: Telegrafi)

No, rukometni stručnjaci smatraju da je Sloboda veliki favorit u uzvratu, da će dobrano napuniti mrežu golmana Kastriotija i da će se po drugi put u povijesti plasirati u 2. kolo ovog takmičenja.

Čak i za kladioničare nema sumnje ko je favorit u Mejdanu. Tako je na bet365 kvota na pobjedu Slobode 1.18, na pobjedu Kastriotija 6.00, dok je za remi čak 12.00!

Vezani članci
MINIMALAN PORAZ NA KOSOVU
PETI PUT U EVROPI
S OPTIMIZMOM OČEKUJU REVANŠ U MEJDANU

Trener Slobode, Mirko Mikić, svakako je ekipu pripremio za brzu i čvrstu igru i, uz dozu opreza, smatra da njegova ekipa može u 2. kolo.


(Optimizam na prekjučerašnjoj ‘pressici’ Slobode u Tuzli: Mikić, Ibrahimović, Čajić – Foto: TL)

Podsjetimo, u prvoj utakmici grčki suci su bili rigorozniji prema igračima Slobode koji su se na klupi za kažnjene igrače ‘hladili’ 16 minuta, dvostruko više nego igrači Kastriotija. Domaći tim izveo je 10 sedmeraca (realizovano 6), a tuzlanski tim samo jedan koji je realizovan.

Podsjetimo na kraju ko su bili strijelci na prvoj utakmici. Za Kastrioti najviše su pogađali Terziqi 10, Shabani 8, Ramadani i Santos po 4 gola itd.

Za Slobodu su pogađali: Rustamov 7 (sve u prvom poluvremenu), Čolaković, Ivanić, Čajić i Milkunić po 4, po 2 gola postigli su Dragičević i Ombaša, a po jedan Čejović i Vujović.

RK Sloboda
(Rukometaši i struka Slobode nadaju se pobjedi protiv Kastriotija – Foto: D. Zabuš, arhiva)

Svakako da će podrška iz gledališta domaćinu biti jako potrebna. Zanimanje za ovaj duel je veliko, pa je odlučeno da se susret igra u velikoj dvorani Mejdana.

Start je u 18 sati i nema sumnje da će ‘laka konjica’ imati vjetar u leđa s tribina dvorane, u nadi da će s ‘debelom’ kamatom uzvratiti Kosovarima za poraz u prvom susretu.

Za one koji su spriječeni doći u Mejdan, utakmica se može pratiti putem platforme MYTV uz komentar kolege Adnana Ploče. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *