Golijada u Solini: Hat-trick Alagića za novu pobjedu Mladosti (Foto)

Sjajni Fejzić u 41. minuti svojim drugim golom ponovo povećava prednost domaćeg tima na 3:1. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

(Sjajna utakmica na Studencu i nova tri boda izabranika Samira Jogunčića (Foto: SB/TL)

U okviru 5. kola Prve lige TK gledali smo izuzetno zanimljiv susret između Mladosti iz Soline i imenjaka iz Puračića. Na kraju završeno je visokih 5:3(3:1).

Poveli su domaći već u 14. minuti kada je Edin Fejzić postigao gol za 1:0, dvije minute kasnije Aldin Alagić povećava vodstvo na 2:0. Osam minuta kasnije vidjeli smo zaista sjajan pogodak u mreži domaćina kada je Mirza Čejvanović sa velike udaljenosti pogodio mrežu domaćina i smanjio na 2:1.

Sjajni Fejzić u 41. minuti svojim drugim golom ponovo povećava prednost domaćeg tima na 3:1. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donosi nam pravu rapsodiju golova na Studencu, prvo je u 57. minuti Aldin Alagić povećao vodstvo na 4:1, ali gosti iz Puračića nisu odustajali.

Dvadeset minuta kasnije Veldin Smajić smanjuje na 4:2 nakon jedne sjajne akcije gostujućeg tima. Potpunu neizvjesnost u susret u 86. minuti donosi Bakir Mehinović koji pogađa za 4:3.

Tri minute kasnije Aldin Alagić odlično se snalazi u šesnaestercu gostujućeg tima i pogađa za 5:3, te stavlja tačku na i u ovom susretu i nova tri boda za izabranike Samira Jogunčića. (TL – Foto: SB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *