Dvadeset prosvjetnih radnika dobiće nagradu za “Životno djelo” ove godine

Kriteriji za dodjelu nagrada uključuju godine radnog staža u obrazovanju, profesionalni napredak, priznanja i nagrade na takmičenjima učenika, autorska djela i naučna zvanja.
Ministarstvo obrazovanja, direktori, skole
(Sve u sklopu obilježavanja manifestacije Svjetskog dana učitelja – Foto: Press TK)

Na današnjoj vanrednoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku kojom se utvrđuju kriteriji za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice “Obilježavanje jubileja i održavanje manifestacija u obrazovanju”.

Odluka predviđa da će planirana sredstva biti usmjerena za nabavku nagrada za „Životno djelo“ u sklopu obilježavanja Svjetskog dana učitelja, 5. oktobra.

Ove godine nagrada za životno djelo i ručni sat bit će dodijeljeni dvadesetorici izabranih kandidata, uključujući 12 nastavnika osnovnih škola, 6 nastavnika srednjih škola, jednog odgajatelja iz javne predškolske ustanove, te jednog savjetnika ili državnog službenika iz Pedagoškog zavoda ili Ministarstva.

Kriteriji za dodjelu nagrada uključuju godine radnog staža u obrazovanju, profesionalni napredak, priznanja i nagrade na takmičenjima učenika, autorska djela i naučna zvanja, saopćeno je.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *