Dobra partija bh. juniora u Mađarskoj, domaći se spasili u sudijskoj nadoknadi

Bilo je 1:1, a naši momci prednost su imali sve do četvrte minute sudijske nadoknade, no selektor Dubravko Orlović može biti zadovoljan viđenim
juniori bih u prijateljskoj utakmici sa domacom madjarskom remizirali
(juniori BiH su na gostovoanju kod Mađarske odigrali neriješeno – Foto: FSBiH)

U-18 fudbalska reprezentacija naše zemlje remizirala je u današnjem prijateljskom meču protiv odgovarajuće selekcije Mađarske.

Bilo je 1:1, a naši momci prednost su imali sve do četvrte minute sudijske nadoknade, no selektor Dubravko Orlović može biti zadovoljan viđenim.

Domaći su prvu pravu šansu imali u petoj minuti, a zatim u 21. minuti zaprijetili iz slobodnjaka, ali siguran je bio golman Dino Kaiser.

U 38. minuti naša reprezentacija je povela. Sve je sam uradio Admir Gojak, te sa centra prevario istrčalog golmana Mađarske i mladi Zmajevi su došli u vodstvo.

Mađarska je krenula ofanzivno u nastavku, ali naši momci su pametnom igrom uspjeli da čuvaju prednost. Nismo puno prijetii, ali pokazali smo da itekako ova selekcija ima potencijala za velike stvari.

Pored Gojaka istakli su su Terzić, Kolić, Fočo, Bašić, Kraljević…, a selektor Orlović u završnici je dao šansu svim fudbalerima.

Mađari to koriste i i u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Kevin Mondovics glavom matira rezervnog golmana Aletu za konačan rezultat utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Dino Kaiser (71. Adin Aleta), Ivan Kraljević (78. Božidar Dimitrić), Petar Đukanović, Amar Hadžimuratović, Darko Bašić (71. Hamza Redžić), Jusuf Terzić (63. Roko Landeka), Ante Pokrajčić (46. Senad Ćosić), Afan Fočo (78. Matej Deket), Daris Čatak (46. Antonio Arapović), Admir Gojak, Malik Kolić (78. Mahir Bešić).

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *