Džumhur se oglasio nakon poraza: I dalje smo najuspješniji, niko nam ne može to oduzeti

Džumhur je na Tajvanu zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz, dok su domaćini na kraju slavili rezultatom 3:2.
Damir Dzumhur
(Damir Džumhur se oglasio nakon poraza od Tajvana – Foto: Arhiva)

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur oglasio se na društvenim mrežama nakon što je reprezentacija BiH završila nastup u Davis Cupu.

Reprezentacija BiH poražena je nakon pet mečeva na Tajvanu, čime je izgubila šansu za plasman u elitni rang Davis Cupa. Ipak, nastavljaju takmičenje u Prvoj svjetskoj diviziji, gdje će se boriti za opstanak među vrlo jakim protivnicima.

Džumhur je na Tajvanu zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz, dok su domaćini na kraju slavili rezultatom 3:2.

Na društvenim mrežama, naš najbolji teniser izrazio je ponos prema svojim saigračima i naglasio da je to najbolja reprezentacija naše zemlje.

“I dalje najbolja i najuspješnija reprezentacija naše države! S ponosom je uvijek predstavljamo, igramo srcem i borimo se već godinama u istom sastavu. Niko nam ne može oduzeti sve šta smo postigli i niko nam nikada neće moći pokvariti sve lijepo kroz šta smo zajedno prošli. Svaki poraz boli, pa tako i ovaj, ali ćemo se i dalje boriti za državni dres. Ponosni Bosanci i Hercegovci,” napisao je Džumhur na Instagramu.

Podsjetimo, Džumhur se vratio među najboljih 100 tenisera svijeta i trenutno zauzima 86. mjesto na ATP listi. Nerman Fatić je daleko iza njega na 264. mjestu, dok je Mirza Bašić na 580. poziciji.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *