Odlična utakmica na Tušnju: Preokret Tuzla Cityja za nova tri boda (FOTO)

Gosti su mogli povećati prednost u 38. minuti. Starčević je izašao sam pred golmana Fejzića, ali je golman domaćih odlično reagirao.

(Izabranici Samira Adanalića odigrali odlično drugo poluvrijeme i upisali novu pobjedu- Foto: SB/TL)

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je odigrana završna utakmica petog kola Prve lige FBiH. FK Tuzla City je dočekao ekipu TOŠK-a iz Tešnja i slavio s rezultatom 3:1 (0:1).

Prva ozbiljnija prilika za domaće dogodila se u 11. minuti, kada je Durmiš pokušao ugroziti gol. Samo dvije minute kasnije, Huseinbašić je atraktivnim škaricama zaprijetio, no bez promjene rezultata.

TOŠK je imao veliku šansu u 19. minuti. Stjepanović je glavom šutirao s vrha peterca, ali lopta je prošla pored gola Fejzića.

Nakon bolje igre TOŠK-a, gosti su poveli u 29. minuti. Bibić je sjajno šutirao s 20 metara, a lopta je završila u gornjem desnom kutu gola Fejzića za vodstvo od 0:1.

Gosti su mogli povećati prednost u 38. minuti. Starčević je izašao sam pred golmana Fejzića, ali je golman domaćih odlično reagirao.

Najveća šansa za Tuzla City dogodila se u 45. minuti. Huseinbašić je glavom spustio loptu, ali domaći igrač nije uspio zatresti mrežu s dva metra, pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:1 za TOŠK.

Drugo poluvrijeme domaći su otvorili sjajno. U 48. minuti Garčević je pogodio za izjednačenje 1:1.

Tuzla City je nastavio prijetiti, a Ćivić je u 60. minuti iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola.

Domaćin je preokrenuo rezultat u 74. minuti. Nakon brze kontre, Huseinbašić je preciznim udarcem donio vodstvo Tuzla Cityju od 2:1.

Pobjedu je potvrdio Spahić u 86. minuti, zabivši nakon još jedne kontre za konačnih 3:1.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, a Tuzla City je osigurao važnu pobjedu.

Sastavi timova:

FK Tuzla City: Fejzić, Trako, Sejdinović, Durmiš, Huseinbašić, Halilović, Garčević, Osmić, Šećerović, Ćivić, Jašarević.

NK TOŠK: Hodžić, Duraković, Pilav, Resić, Milaković, Starčević, Jašarević, Mujkić, Obradov, Bibić, Stjepanović. (SB,Foto: SB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *