FSBiH donio odluku o utakmici Sarajevo – Posušje

Podsjetimo, Sarajevo je susret završilo bez U-21 igrača. U sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio je Nidal Čelik, jedini igrač "zaštićenog godišta", a Bordo tim je izvršio svih pet izmjena i nije imao pravo na uvođenje drugog igrača do 21 godine
fsbih donio odluku da utakmica fk sarajevo - nk posusje bude registrovana rezultatom kojim je i zuavrsila iako su sarajlije zavrsile utakmicu bez igraca zasticenog godista
(FSBiH je donio odluku da utakmica Sarajevo- Posušje bude registrovana rezultatom 2:2 – Foto: FK Sarajevo)

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o utakmici Sarajevo – Posušje, koja je odigrana u subotu na Koševu.

Kako saznaje Faktor na telefonskoj sjednici meč je registrovan postignutim rezultatom – 2:2, iako se nagađalo da bi pobjeda mogla biti dodijeljena gostima službenim rezultatom 0:3!

Saznajemo da je odluka Takmičarske komsije FSBiH bila jednoglasna.

Podsjetimo, Sarajevo je susret završilo bez U-21 igrača. U sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio je Nidal Čelik, jedini igrač “zaštićenog godišta”, a Bordo tim je izvršio svih pet izmjena i nije imao pravo na uvođenje drugog igrača do 21 godine.

Ovo proavilo očito nije dobro obrazloženo iz FSBiH. Podsjetimo, u Član 71. Propozicija Premijer lige Bosne i Hercegovine piše:

– U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH.

Prošlog petka zbog kršenja istog člana Propozicija Premijer lige Takmičarska komisija FSBiH registrovala je duel Zrinjskog i Posušja službenim rezultatom 3:0, a vrijedi istaknuti i to da je protiv Posušaka pokrenut disciplinski postupak. Tada je Posušje tri minute igralo bez igrača zaštićenog godišta.  (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *