Derbi bez pobjednika: Borac protiv Zrinjskog izjednačio u 86. minuti utakmice!

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a obje ekipe su pružile solidan fudbal, naglašavajući svoje snage i slabosti

U pretposljednjoj utakmici šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski i Borac odigrali su neodlučeno, rezultatom 1:1 na stadionu u Mostaru. Ova utakmica bila je značajna za oba tima, s obzirom na to da je Zrinjski imao odličan početak sezone s tri pobjede iz četiri utakmice, dok je Borac nastupio u samo dvije dosadašnje utakmice, također upisavši dvije pobjede.

Prvo poluvrijeme započelo je sporadičnim prekidima i bez ozbiljnijih prilika sve do 14. minute. Zrinjski je počeo prijetiti, ali su početne napade domaćih zaustavili gosti, posebno Savić čiji pokušaji nisu bili dovoljno precizni. U 27. minuti, sudija Irfan Peljto je odlučio ne dosuditi veoma spornu situaciju kad su gosti tražili faul.

Veliki preokret dogodio se u 36. minuti kada je Borac napravio grešku u odbrani. Ćorluka je iskoristio poklon od gostiju i postigao pogodak, donoseći Zrinjskom vodstvo od 1:0. Pred kraj poluvremena, gosti su se našli u još težoj situaciji nakon što je Herera zaradio drugi žuti karton i time isključen iz igre.

U drugom poluvremenu, Borac je tražio izjednačenje, a do snažnog pritiska došlo je nakon ulaska nekoliko zamjena. U 86. minuti susreta, Borac je konačno uspio izjednačiti zahvaljujući Despotoviću, koji je postigao svoj prvi gol za ekipu.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a obje ekipe su pružile solidan fudbal, naglašavajući svoje snage i slabosti.

U narednom kolu, Zrinjski putuje na Grbavicu gdje će se susresti sa Željezničarom, dok Borac očekuje duel s ekipom Sarajeva na domaćem terenu. (TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *