Udruženje ‘PIPOL’ će 19. septembra organizovati manifestaciju ‘Zlatna vrpca’

Cilj je pružanje podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka ali i širenja društvene svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ će i ove godine u sklopu kampanje „Zlatni septembar“, u okviru koje se obilježava Međunarodno priznati mjesec svjesnosti o pojavi malignih bolesti u dječijem dobu, organizovati manifestaciju „Zlatna vrpca“.

Cilj je pružanje podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka ali i širenja društvene svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

Generalni pokrovitelj manifestacije „Zlatna vrpca“ su Vlada TK i Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, a manifestaciju su kroz projektne aktivnosti podržali takođe i Grad Tuzla i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, kroz projekat.

Manifestacija „Zlatna vrpca“, u okviru koje će se od žutih kišobrana oblikovati Zlatna vrpca – međunarodno priznati simbol borbe protiv raka, održati će se na Trgu Slobode u Tuzli, 16. septembra 2024. godine sa početkom od 13.00. sati (a okupljanje učesnika počinje od 12.30.sati). (t)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *