U naselju Slavinovići svečano otvoren vrtić “Bubamara”

Vrtić "Bubamara" je trinaesta poslovna jedinica u okviru JU "Naše dijete", prostire se na površini od 253 m², a trenutno je upisano 50 mališana u dvije odgojne grupe
danas je u tuzlanskom naselju slavinopvici otvoren vrtic bubamara koji je 15 jedinica ju nase dijete tuzla
(Trenutno je u vrtić Bubamara upisano 50 mališana u dvije odgojne grupe – Foto: Grad Tuzla)

Danas je presijecanjem vrpce svečano otvorio vrtić “Bubamara” u naselju Slavinovići.

Vrtić “Bubamara” je trinaesta poslovna jedinica u okviru JU “Naše dijete”, prostire se na površini od 253 m², a trenutno je upisano 50 mališana u dvije odgojne grupe.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem novog obdaništa koje će značajno unaprijediti svakodnevni život porodica iz ovog naselja i šire, te je kazao:

“Zahvaljujem se Gradskoj upravi i Javnoj ustanovi “Naše dijete” koji su slušajući potrebe građana Slavinovića, obezbijedili adekvatan prostor za otvaranje ovog obdaništa. Danas smo svjedoci da smo uspjeli, nakon kupovine prostora, staviti ga u funkciju na radost svih građana i građanki Slavinovića, ali i cijelog istočnog dijela Tuzle čime značajno unapređujemo kvalitet života naših sugrađana.  Obezbijedili smo i opremili siguran i kvalitetan prostor za boravak najmlađih, čime smo olakšali svakodnevne obaveze roditeljima. Ovo je veliki korak u poboljšanju uslova za život u ovom dijelu Tuzle. Radimo sve što građani traže, te se trudimo na najbolji mogući način odgovoriti na njihove potrebe. S ponosom mogu reći da smo ove godine osigurali najveća sredstva do sada – preko 20 miliona konvertibilnih maraka, bilo direktno u budžet, bilo putem investicija u naš grad. To je najveći iznos koji smo ikada osigurali za Tuzlu, a sredstva su došla iz fondova Vlade Federacije i Evropske unije, što nas čini iznimno ponosnima”, naveo je Lugavić.

Svečanosti su posebnu notu dali mališani iz dvije odgojne grupe vrtića “Sunčica” i “Pčelica”, koji su sa učiteljicama, pripremili i izveli svečani program za ovu posebnu priliku, kao i Ahmed Omerović Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona 

Otvaranje vrtića “Bubamara” predstavlja značajan korak u poboljšanju uslova za predškolsko obrazovanje u Tuzli, pružajući djeci siguran i savremeno opremljen prostor u skladu sa pedagoškim standardima i normativima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *