Ifet Mahmutović: Uspjeh Ismaila Barlova dodatno nas je inspirisao, cilj nam je olimpijsko zlato

Selektor Ifet Mahmutović prokomentarisao je dosadašnji nastup i očekivanja uoči finala.

(Optimizam u našim redovima pred večerašnje finale- Foto: Para Volley)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci izborila je plasman u finale Paraolimpijskih igara, gdje će se suočiti s dugogodišnjim rivalom, ekipom Irana.

Očekuje nas novo poglavlje u rivalstvu ove dvije svjetske sile, koje su se posljednji put sastale u finalu Svjetskog prvenstva u Sarajevu, kada je Iran slavio uvjerljivom pobjedom od 3:0.

Na Paraolimpijadi u Parizu, Bosna i Hercegovina je grupnu fazu završila neporažena, pobijedivši Egipat (3:1), Kazahstan (3:2) i Francusku (3:0). U polufinalu su nadigrali Njemačku rezultatom 3:0, čime su osigurali mjesto u velikom finalu.

Selektor Ifet Mahmutović prokomentarisao je dosadašnji nastup i očekivanja uoči finala.

“Iako smo naišli na izazove, ispunili smo očekivanja. Znali smo da nas čeka žestoka konkurencija, ali sam zadovoljan kako smo igrali u polufinalu. Iran je favorit, no primijetili smo i njihove slabosti. Ako pružimo igru na našem nivou, uvjeren sam da možemo ostvariti uspjeh,” istaknuo je Mahmutović.

Poseban motiv za ekipu donio je i uspjeh Ismaila Barlova, koji je nedavno osvojio srebrnu medalju u para plivanju, što je pozitivno utjecalo na atmosferu u timu.

“Barlov nas je inspirisao, a tu pozitivnu energiju smo prenijeli u polufinalnu utakmicu. Vjerujem da ćemo u finalu biti maksimalno koncentrisani i boriti se za naše treće olimpijsko zlato,” dodao je selektor.

Inače, bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci već ima šest medalja s Paraolimpijskih igara – dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu. Ulaskom u finale osigurali su i sedmu medalju, a da li će biti zlatna ili srebrena, saznat ćemo u finalu koje se igra večeras u 19:30, uz direktan prijenos na BHRT-u.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *