Članovi Odbora za upravljanje FK Sloboda večeras podnijeli ostavke!

Jović ističe da je za ovih devet mjeseci klub radio transparentno i da su ispunjeni zacrtani ciljevi koje su imale navijačke strukture i udruženja
Fudbal, Sloboda, Aco Jovic, Mario Lovric
Aleksandar Jović i Mario Lovrić: Ispunili smo sve što smo obećali – Foto: MPt, arhiva)

FK Sloboda ostao je večeras bez Odbora za upravljanje. Podnijete su ostavke, a prvi čovjek kluba Aleksandar Jović je odmah po završetku Skupštine za SportSport rekao:

Za naredna dva mjeseca finansije osigurane“!

Rečeno je ovo nakon vanredne sjednice Skupštine kluba, koja je najavljena prije petnaestak dana, kada su najavljene i ostavke članova ovog Odbora.

Rasprave su bile dobre konkretne i kvalitetne. Razriješili smo neaktivne članove i imenovali nove. Mali broj ljudi se prijavio. Skinuli smo tu famu da je ovo jaranska skupština. Bilo je 11 prijava, uvaženo je 10, koliko je otvorenih mjesta.

Jović ističe da je za ovih devet mjeseci klub radio transparentno i da su ispunjeni zacrtani ciljevi koje su imale navijačke strukture i udruženja.

Imali smo finansijske i izvještaje o radu prvog tima i omladinskog pogona. Svi su jednoglasno usvojeni. Skupština i javnost su imali i imat će priliku znati šta se radilo u proteklih osam-devet mjeseci. To je pomak u odnosu na ranije kad nam je sve bilo uskraćeno“, navodi Jović i nastavlja:

Mi smo navijači ovog kluba, ali prije svega momci koji ispunjavamo svoja obećanja. Ispunjavamo zahtjeve publike. Kad smo došli obećali smo Premijer ligu, zahtjev javnosti je to bio i mi smo to uspjeli.

Kazao je i to da je od dijela javnosti, pogotovo od nekih navijačkih skupina, zahtijevana ostavka Odbora.

Zahtijevana je ostavka. Dobili su i to. Ispunjavamo želje na neki način. Vodeći se iskustvima na posljednja tri javna poziva, na koje se niko nije javio, ja očekujem od ovih struktura i raznih udruženja da nađu investitore. Mi smo im otvorili prostor. Sutra će se raspisati javni poziv za novog mandatara i sastav UO. Vjerujem da će ta udruženja i navijačke skupine dovesti ljude koji će nas dostojanstveno predstavljati.”

Poručio je Jović kako će ko god dođe u klub imati ozbiljan zadatak.

Mi što smo uradili za ovih osam mjeseci je ozbiljan izazov za svakog. Što se tiče ovog drugog dijela, što se u dijelu javnosti špekuliše, da neki investitori bi došli, a neće jer je ova grupa momaka tu, nije ni tu problem. Mi ćemo se skloniti ako procijenimo da je to kvalitetan pomak za klub.”

Nećemo dozvoliti da etiketiraju ove momke koji su dali i previše za ovih 8-9 mjeseci. Dijalog Rudarska 2, pokuca se lijepo i razgovara se. Sile i prijetnji u Slobodi dok je ovih momaka neće biti“.

Na kraju je Jović poručio.

Vjerujem da će se u ovih sedam dana pojaviti neko ko će preuzeti klub kako bismo se i mi posvetili našim porodicama, poslovima, djeci, suprugama, majkama. Hvala im, jer samo oni znaju koliko su ispaštali.” (SSB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *