Sloboda u petom kolu, na ‘vrućoj’ Pecari, do prvog boda u sezoni!

(Vrijedan bod ‘crveno-crnih’ na Pecari – Fopto: Ilustracija, arhiva)

Fudbaleri tuzlanske Slobode prekinuli su niz od četiri poraza u Wwin ligi, nakon što su večeras u 5. kolu na Pecari odigrali 1:1 (0:1) protiv favorizovanog Širokog Brijega.

Bod je itekako značajan kada se zna da je Pecara jedan od terena s kojeg su Tuzlaci rijetko kada odlazili neporaženi, ali večeras je malo nedostajalo da osvoje sva tri boda. Vodili su od 5. do 70. minute, a na kraju je uspjeh i što su s bodom pobjegli s posljednjeg mjesta na tabeli prepustivši ga GOŠK-u.

Gosti iz Tuzle poveli su već u 5. minuti, kada je Hrvanović postigao pogodak nakon asistencije Delimeđca. Iako je prvobitno gol poništen zbog ofsajda, VAR provjera je potvrdila da je sve bilo regularno.

Široki Brijeg je tokom većeg dijela utakmice imao inicijativu i stvarao prilike, ali su gosti uspješno odolijevali napadima. Domaći su konačno uspjeli izjednačiti u 70. minuti kada je Ćavar asistirao Chineduu, Kurtalić je malo zakasnio, a napadač domaćih preciznim udarcem postigao je gol za 1:1.

Iako je Široki Brijeg do kraja meča imao nekoliko dobrih prilika, nisu uspjeli postići pobjedonosni pogodak. Trako, golman Slobode, bio je jedan od ključnih igrača utakmice, sa nekoliko sjajnih intervencija koje su sačuvale bod za njegovu ekipu. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *