Borac poražen na ‘penale’, ali nastavlja u Konferencijskoj ligi!

Golman Borca odbranio je jedan šut sa 11 metara, kao i mađarski golman, ali su potom dva igrača Borca šutirali preko gola, dok su gosti realizovali udarce i plasirali se u grupnu fazu Evropske lige, dok će Borac nastaviti u grupnoj fazi Konferencijske lige

(Fudbaleri Borca nisu iskoristili tri jedanaesterca – Foto: FB)

Odigran je revanš susret play-offa UEFA Europa lige između Borca i Ferencvaroša. Regularni dio utakmice je završen rezultatom 0:0. Nakon produžetaka utakmica je završena rezultatom 1:1. Nakon jedanaesteraca Ferencvaroš se plasirao u grupnu fazu Europske lige.

Podsjetimo, prva utakmica odigrana u Budimpešti također je završena bez golova.

Utakmica u Banjoj Luci između Borca i Ferencvaroša počela je minutom šutnje u znak sjećanja na preminulog Svena-Görana Erikssona. Međutim, navijači Ferencvaroša nisu poštovali ovu gestu te su nastavili sa svojom pjesmom.

Gosti su prvi zaprijetili nakon greške u zadnjoj liniji Borca. Pešić je šutirao sa velike udaljenosti, ali lopta je otišla pored gola Manojlovića. Nekoliko minuta kasnije, uslijedio je novi pokušaj gostiju. Pešić je odlično spustio loptu za Abu Fanija, koji je također šutirao pored gola Manojlovića.

Prvi udarac u okvir gola zabilježen je u 17. minuti, kada se Srećković dobro snašao i šutirao, ali je golman gostiju bio dobro postavljen i uspio odbraniti njegov pokušaj. U 27. minuti, Borac je ponovo zaprijetio. Herrera je šutirao sa velike udaljenosti, ali je golman Ferencvaroša, uz manje poteškoće, uspio odbraniti njegov udarac.

U drugom poluvremenu, trener gostiju Jansen je napravio dvostruku izmjenu. Dva igrača sa žutim kartonima, Maiga i Misidjan, napustili su teren, a umjesto njih su ušli Ben i Zachariassen. Prva prilika u drugom poluvremenu dogodila se u 47. minuti kada je Ben prošao po lijevoj strani i centrirao, ali je Manojlović dobro reagovao i uhvatio loptu.

Prva izmjena kod aktuelnog prvaka BiH desila se u 64. minuti kada je Čavić ušao u igru umjesto Srećkovića. Nedugo zatim, Savić je šutirao, ali je golman gostiju odbranio udarac. Nova izmjena kod gostiju uslijedila je u 70. minuti kada je Kady ušao umjesto Traorea. Nekoliko minuta kasnije, Kulašin je napustio teren, a umjesto njega ušao je Hrelja, dok je kod gostiju šansu dobio Čivić umjesto povrijeđenog Ramireza.

U petoj minuti prvog produžetka, Lukić je napustio teren, a umjesto njega u igru je ušao Vuković, koji se oporavio od povrede. Varga je zaprijetio nekoliko minuta poslije, ali je Manojlović odbranio njegov udarac. U 104. minuti Hrelja je ubacio loptu iz kornera, Meijer se najbolje snašao i postigao pogodak za 1:0.

U 109. minuti utakmice, nakon jedne duge lopte, Manojlović je loše procijenio loptu i napravio prekršaj u kaznenom prostoru, što je rezultiralo dosuđivanjem penala. Siguran sa bijele tačke bio je rezervista Varga, izjednačivši rezultat na 1:1. Do kraja utakmice nije bilo prilika te su jedanaesterci odlučiti pobjednika.

Golman Borca odbranio je jedan šut sa 11 metara, kao i mađarski golman, ali su potom dva igrača Borca šutirali preko gola, dok su gosti realizovali udarce i plasirali se u grupnu fazu Evropske lige, dok će Borac nastaviti u grupnoj fazi Konferencijske lige. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *