Prezentovan plan: Gradačac i Srebrenik spojiti s budućom autocestom Tuzla – Brčko – Orašje

Prema Dervišagiću, glavna tema razgovora bila je pronalaženje rješenja za saobraćajnu deblokadu ovih područja.

(Interesantna ideja- Foto: Facebook)

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine planira uključiti dionicu koja će povezivati Gradačac i Srebrenik s budućom autocestom Tuzla – Brčko – Orašje u mrežu brzih cesta, potvrdio je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić nakon sastanka održanog u srijedu. Ovaj sastanak je organizovan na inicijativu privrednika iz Gradačca i Srebrenika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalne vlade, gradova Gradačac i Srebrenik, Brčko Distrikta, kao i Cesta FBiH. Prema Dervišagiću, glavna tema razgovora bila je pronalaženje rješenja za saobraćajnu deblokadu ovih područja.

“Uvrštavanjem ove dionice u mrežu brzih cesta, započećemo proces uspostavljanja efikasnijih saobraćajnih rješenja za Gradačac i Srebrenik. Vjerujem da će to značajno poboljšati privredni razvoj Gradačca i olakšati trenutnu situaciju,” izjavio je gradonačelnik.

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da razgovara s lokalnim liderima i privrednicima, kao i predstavnicima Privredne komore Tuzlanskog kantona i Udruženja poslodavaca FBiH o važnosti izgradnje mreže puteva i brzih cesta.

“Privreda ovog kraja zaslužuje veću pažnju i podršku države u stvaranju boljih uslova za poslovanje i povezanost s ostatkom Bosne i Hercegovine, ali i s Evropom. Današnji sastanak je otvorio važno pitanje o mreži brzih cesta u Federaciji BiH, posebno u Tuzlanskom kantonu. Naravno, pred nama su još mnogi izazovi, poput finansiranja i izgradnje tih saobraćajnica,” rekao je premijer Nikšić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *