Zrinjski traži čudo: Uz pun stadion do grupne faze

Zrinjski je poznat po preokretima u prošlosti, a najviše se pamti prošlogodišnji podvig protiv AZ Alkmaara.
HSK Zrinjski Mostar
(Zrinjski traži čudo – Foto: HSK Zrinjski, FB)

Nogometaši Zrinjskog večeras će se suočiti s teškim izazovom u uzvratnom susretu play-offa UEFA Konferencijske lige, gdje ih čeka zadatak nadoknade tri gola zaostatka protiv Vitórije Guimarães. Trener Mario Ivanković istaknuo je da ekipa, uprkos nepovoljnom rezultatu iz prve utakmice, i dalje vjeruje u pozitivan ishod.

Prvi susret je rezultirao porazom koji možda nije u potpunosti odražavao dešavanja na terenu, no Zrinjski, viceprvak Bosne i Hercegovine, ne gubi nadu u povoljan rezultat. Klub je također pozvao navijače da pruže maksimalnu podršku na ovoj ključnoj utakmici.

“Atmosfera u timu je dobra, pripremamo se svjesni težine predstojeće utakmice. Iako smo doživjeli težak poraz u Portugalu, nismo izgubili nadu. Nastojat ćemo ostvariti što bolji rezultat, pa čak i izboriti prolaz dalje. Igrači razumiju značaj ove utakmice,” izjavio je trener Ivanković na jučerašnjoj presici.

Zrinjski je poznat po preokretima u prošlosti, a najviše se pamti prošlogodišnji podvig protiv AZ Alkmaara.

“U meč ulazimo s velikom vjerom. Zašto ne bismo pokušali? I u evropskim takmičenjima, i u domaćem prvenstvu, svjedočili smo nevjerojatnim rezultatima, pa se nadamo da bi sutra mogao biti naš dan. Nemamo šta izgubiti, svi nas već otpisuju, ali vjerujemo da je sve moguće ako odigramo na našem nivou,” zaključio je Ivanković.

Susret između Zrinjskog i Vitórije počinje večeras u 20 sati.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *