Tuzlak Mirza Hamzić pobjednik 60. Festivala narodne muzike Ilidža

Gostujući izvođači druge večeri festivala uključuju Šerifa Konjevića, Ferida Avdića, Hasibu Agić, Slađanu Mandić, Rizu Hamidovića, a po drugi put nastupiće i Snežana Đurišić.

(Tuzlak Mirza Hamzić odnio pobjedu- Foto: X)

Na 60. izdanju Festivala narodne muzike Ilidža, pobjedu je odnio Mirza Hamzić s pjesmom “Mojoj Tuzli”. Tekst za ovu pobjedničku pjesmu potpisuje Esmir Salihović, dok su muziku i aranžman radili Samir Zavlan. Nagradu je Hamziću uručio generalni direktor BHRT-a, Belmin Karamehmedović.

Kenan Imamović je dobio nagradu za najbolji aranžman za pjesmu “Rano, boliš me” u izvedbi Mirze Pandura, prema odluci žirija.

Stručni žiri je također proglasio Nijaza Buzaljka autorom najboljeg teksta za pjesmu “Moj babo”, koju je izveo Enis Todić. Nagrada za najbolju muziku otišla je Slavku Stefanoviću za pjesmu “Careva ćuprija” u izvedbi Lepe Đorđević.

Adnanu Kadriću pripala je nagrada za najbolju interpretaciju zahvaljujući izvedbi pjesme “Da na kraj svijeta odem”, koja je, prema glasovima publike, također proglašena najboljom pjesmom festivala.

Za ovogodišnje takmičenje prijavljeno je 70 kompozicija, a stručna komisija odabrala je njih 15 za finale. Glavni medijski pokrovitelj festivala je BHRT, a festival se organizuje u saradnji s Općinom Ilidža.

Prva festivalska noć bila je rezervisana za takmičarski dio, dok je druga noć posvećena revijalnim nastupima, emitovanim uživo na BHRT-u. Tokom druge večeri, poznati pjevači će predstaviti nove pjesme, uključujući Enesa Begovića, Hanku Paldum, Miroslava Škoru, Duška Kuliša, Muharema Serbezovskog, Dragana Kojića Kebu, Nihada Alibegovića, Semira Cerića Kokea i Šaka Polumentu.

Te pjesme će se tokom cijele godine takmičiti za nagradu Zlatni mikrofon, a o pobjedniku će odlučivati publika putem SMS glasanja.

Gostujući izvođači druge večeri festivala uključuju Šerifa Konjevića, Ferida Avdića, Hasibu Agić, Slađanu Mandić, Rizu Hamidovića, a po drugi put nastupiće i Snežana Đurišić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *