GOŠK kao Sloboda: Posušje odnijelo tri boda iz Gabele!

Uporni gosti dolaze do vodećeg gola u 42. minuti, kada je Hanuljak sjajno proigrao Rozića, a on je pobjegao svojim čuvarima i precizno pogodio za 0:1

(Pobjedom protiv GOŠK-a ekipa Posušja preuzela je trenutno vodstvo na tabeli lige – Foto: HŠK Posušje)

U okviru 4. kola WWin lige BiH snage su odmjerili GOŠK i Posušje, a krajnji rezultat ove utakmice je bio 0:1 u korist Posušja.

Početak susreta obilježen je otvorenom igrom, gdje su obje ekipe tražile ranu inicijativu. GOŠK je bio nešto konkretniji u prvih desetak minuta, stvarajući prvu ozbiljniju šansu preko Lagumdžije, čiji je udarac ipak završio daleko iznad gola. Posušje je pokušavalo kroz posjed lopte, ali domaćin je dobro stajao u defanzivi.

Kako je vrijeme odmicalo, Posušje je sve više preuzimalo kontrolu nad utakmicom. Najveća šansa u prvom poluvremenu pripala je Gabrijelu Bobanu, koji je sjajnim prodorom po desnoj strani stvorio priliku, ali Hanuljakov udarac sa pet metara bio je preslab, pa je Karić uspio intervenisati. Ipak, uporni gosti dolaze do vodećeg gola u 42. minuti, kada je Hanuljak sjajno proigrao Rozića, a on je pobjegao svojim čuvarima i precizno pogodio za 0:1.

U nastavku utakmice, GOŠK je pokušao uzvratiti, ali su njihovi napadi često završavali bez prave završnice. Posušje je imalo kontrolu nad igrom i stvorilo nekoliko dobrih prilika, no Karić je uspio održati domaće u igri. Posebno se ističe pokušaj Lukića, koji je iznudio proteste domaćih navijača tražeći penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Tabela Wwin lige, 4. kolo

(Tabela Wwin lige BiH nakon 4. kola)

U završnici utakmice, GOŠK je imao nekoliko prilika da izjednači rezultat. Najbolje šanse stvorili su Lagumdžija i Gogić nakon kornera, ali oba puta lopta je prošla pored gola Posušja. S druge strane, Mandić je u 70. minuti pokušao povećati vodstvo gostiju, no ni on nije bio precizan, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Tako je Posušje ostvarilo novu pobjedu sa kojem se nalazi na prvoj poziciji u WWIN ligi BiH nakon odigrana 4 kola. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *