Objektivom: Devastirana autobuska stajališta u gradu (Foto)

Autobuska stajališta jako su bitna za funkcionisanje života građana u svakom mjestu, a pogotovo u većim gradovima poput Tuzle.

Svojevremeno smo se hvalili lijepim izgledom stajališta, naktirivenim, sa ogradom iza i sjedištima. No, svjedoci smo na mnogim mjestima da su ta stajališta osjetno ili potpuno devastirana.

Početkom prošle godine Služba za komunalne poslove Gradske uprave Tuzla objavila je da će na devet lokacija u gradu biće obnovljena autobusna stajališta.

U skladu sa raspoloživim sredstvima nastavit će se obnova i na drugim lokalitetima na kojima se ukaže potreba za novim autobusnim stajalištem, naveli su. Za ovu godinu ne znamo ništa.

Da potrebe ima, svjedoči primjer stajališta kod nekadašnje Higijene ili preko puta nje. Ostala je nastrešnica, sjedišta nema, ponegdje ni ograde. Sličnih primjera ima i u drugim dijelovima grada, a pogotovo u prigradskim.

A pošto je izborna godina, pa je svaki glas bitan, a budžet je kao otvorena kesa, možda bi se moglo malo pažnje posvetiti i ovim detaljima… (Foto: TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *