Danas sunčano i toplo, u narednim danima osvježenje

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni očekuje se slab do umjeren vjetar bura, dok će u ostatku zemlje puhati slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar.
Danas u BiH vedro i sunčano (Foto: Tuzlalive.ba/arhiva)

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme s povremenom malom do umjerenom naoblakom. U centralnim, istočnim i zapadnim dijelovima Bosne, poslijepodne su mogući povremeni pljuskovi.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni očekuje se slab do umjeren vjetar bura, dok će u ostatku zemlje puhati slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnje temperature će biti od 17 do 23 stepena, a na jugu do 28 stepeni. Tokom dana, očekuje se temperatura između 28 i 34 stepena, dok će na jugu dosezati i do 38 stepeni, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.

Vremenska prognoza za naredna tri dana:

U utorak, 27. augusta 2024., očekuje se oblačno vrijeme u Krajini, dok će ostatak zemlje imati sunčane periode uz malo do umjereno oblačno nebo. U ranim jutarnjim satima moguće su kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom na krajnjem sjeverozapadu, dok su poslijepodne i navečer mogući pljuskovi širom zemlje. Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature će se kretati od 17 do 23 stepena, a na jugu do 28, dok će dnevne temperature varirati između 26 i 32 stepena, s maksimalnih 36 stepeni na jugu.

U srijedu, 28. augusta 2024., očekuje se sunčano vrijeme s povremenom malom do umjerenom naoblakom. U kotlinama Bosne moguća je jutarnja magla. Poslijepodne će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature će biti između 16 i 22 stepena, a na jugu do 28, dok će dnevne temperature dostići između 28 i 33 stepena, a na jugu i do 37 stepeni.

U četvrtak, 29. augusta 2024., zadržaće se sunčano vrijeme s manjom do umjerenom oblačnošću. Očekuje se slab do umjeren vjetar iz smjera sjevera i sjeveroistoka. Jutarnje temperature će biti između 18 i 24 stepena, a na jugu do 27, dok će dnevne temperature iznositi od 28 do 34 stepena, na jugu i sjeveroistoku do 37 stepeni.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *