Tu pored nas: Tragovi mu smrde prostaklukom…

Bijeli zid umazan fekalijama koje se slijevaju i nakupljaju do poda, a smrad se širi se unaokolo

Nepristojnost naša svakodnevna, tako bi počeli današnju crticu iz tuzlanskog naselja Sjenjak, i bili bi preblagi. U prolazu bloka A kojim svakodnevno prolaze stanovnici ove i obližnjih zgrada, već neko vrijeme primjetan je izmet kojeg je posve planski ostavio ‘savjesni’ građanin ili građanka.

Bijeli zid umazan fekalijama koje se slijevaju i nakupljaju do poda, a smrad se širi se unaokolo. Nagrđeni prolaz poslužio je kao ‘ćenifa’ prolazniku kojemu nije palo na pamet da bi mogao zamoliti da ode do wc-a u neki od desetak obližnjih ugostiteljskih objekata. Ne, u jednom, nadali smo se, civiliziranom naselju, civiliziranog grada Tuzle, on ili ona nije se sjetio poći ni do Jale, do trave, kako rade kućni ljubimci.

Samo je u uspravnom položaju obavio što je trebao u prolazu stambenog bloka i otišao dalje. Vjerojatno ne imajući u primisli da bi te svoje ‘ostatke’ mogao politi vodom, isprati, ili samo prekriti maramicama, papirom ili lišćem…Ali, očito se osobi žurilo, pa je samo ostavila ‘potpis’ o svom karakteru i kulturi.

Što bi rekao grafit iznad izmeta ‘Alo’, majstore nešto si zaboravio, pa drugi put kad ‘sila natjera’ barem se ponašaj k’o pametniji četveronožac – najprije čučni, a onda i zatrpaj! (Tekst i foto: VP)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *