Skupa greška odbrane: Sloboda poražena protiv Željezničara i upisala četvrti poraz! (Foto)

Sloboda je pruzila solidnu partiju protiv uvijek neugodnog rivala, ali večeras nije imala sreće

U Tuzli ,na stadionu Tušanj, odigrana je utakmica 4. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara. Na kraju je semafor pokazivao 0:1. Tako su Plavi stigli do treće pobjede iz četiri meča, dok Tuzlaci imaju četiri poraza iz isto toliko mečeva.

Muftić sjajno intervenisao, Plavi nisu krunisali inicijativu pogotkom u prvom dijelu

Domaći su krenuli ofanzivno. Nihad Šero je u 10. minuti imao stopostotnu priliku, nakon greške odbrane Plavih. Zaobišao je i golmana Vedada Muftića koji je ipak u nastavku stigao i blokirao njegov udarac. Tako je čuvar mreže tima sa Grbavice spasio gotovo siguran pogodak. Nakon toga gosti su bili puno opasniji. Dugim loptama su u nekoliko navrata pokušali ugroziti gol Tuzlaka, ali nisu uspjeli. Cvetanoski i Boljević su pravili puno problema domaćima po lijevom boku. Kako je utakmica odmicala izabranici Denisa Ćorića bili su puno opasniji.

Igrao se 26. minut kada je Cvetanoski probio po boku, ali je uputio loš pas u peterac i odbrana Slobode je otklonila opasnost. Ostalo je 0:0.

 U 29. minuti golman Tuzlaka je loše degažirao jednu loptu, ali je ponovo odbrana Slobode dobro intervenisala u nastavku akcije. U 40. minuti igrač Željezničara Azur Mahmić je zbog povrede napustio teren.  Zamijenio ga je Marin Karamarko. Također, Dženan Šabić je zamijenio Mateja Cvetanoskog. U 43. minuti glavom je pucao Karamarko, ali je Trako sjajno intervenisao. Mreže su mirovale na poluvremenu.

Čajić pogodio stativu, a Al Jaber mrežu

Na otvaranju drgog dijela odmah je svom bivšem klubu zaprijetio Haračić, ali je šutirao preko gola. U 55. minuti igrač Željezničara Šabić je pokušao direktno iz kornera, a Trako je bio na oprezu. Tri minute poslije isti igrač je isprobao svoj šut. Lopta odlazi pored gola. Uzvratio je Čajić koji je pogodio stativu. Samo minut poslije, nakon korera Boljevića, Karamarko je vratio loptu u peterac – a Al Jaber pogađa za 0:1. U 68. minuti Hiroš je napravio solo akciju, ali je Trako zaustavio njegov udarac.

Domaći su zaprijetili u 71. minuti, ali se rezultat nije mijenjao. Said Husejinović je u 77. minuti pucao iz slobodnog udarca. No, lopta odlazi preko gola. Isti igrač imao je dobru priliku u 87. minuti. Ovaj put Muftić sjajno brani. Dvije minute poslije Boljević puca preko gola. Crnogorac je samo minut poslije pogodio stativu. Ostalo je 0:1. Važna pobjeda Ćorićevih trupa. (sc, tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *